Punten blijven in Roodeschool en Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nieuwe ronde nieuwe kansen zou je de komende negende speelronde kunnen noemen. We beginnen namelijk in bijna alle klasses, alleen een paar in de vijfde klasse niet, aan de tweede periode. Voor veel verenigingen zal weer hopen op wat moois worden maar er zullen ook zijn die andere prioriteiten hebben omdat de tot nu toe behaalde punten betekend dat het er om grote problemen te voorkomen wel wat punten gescoord mogen worden.
logo
Corenos verspeelde vorige week voor de vierde keer belangrijke punten in de slotfase van de wedstrijd. Dat leverde de ploeg uit Roodeschool acht verliespunten extra op die niet nodig waren geweest. Twee keer waren de mannen van Peter Ernst de dupe van twee arbitrale beslissingen en twee keer ging het fout doordat de tegenstander in een ‘alles of niets poging’ de wedstrijd een andere uitslag gaf. Zaterdag komt rode lantaarndrager SC Scheemda naar Roodeschool. De ploeg uit Scheemda won zaterdag voor de eerste keer dit seizoen door Westerlee met 3- 1. Aan de ene kant is dat mooi dat Scheemda gewonnen heeft omdat voor een ploeg zonder zege er een keer een driepunter komt. Aan de andere kant, bij de start van een nieuwe periode kan het ook opeens voor een ‘flow’ zorgen bij een team. Een flow die er voor zorgt dat het opeens crescendo gaat, het lek boven is of hoe je het ook noemen wilt. Maar Corenos zal de drie punten in eigen huis willen houden tegen hekkensluiter Scheemda want dat betekent dat de equipe van Peter Ernst aansluiting houdt bij de bovenste helft van de ranglijst. Iets wat ik ook verwacht eerlijk gezegd. Corenos moet thuis kunnen winnen van een ploeg die alleen in het uitduel tegen Onstwedder Boys een gelijkspel wist te scoren en zijn overige drie verloor. Prognose Corenos-SC Scheemda: 1.
Middelstum zit even in een dip. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra haalde uit de vier in oktober gespeelde duels maar een punt. Daar is in Middelstum niemand blij mee en zeker de trainer niet. Een trainer die geen ijzer met handen kan breken. Maar, en Jan Jaap is niet wereldvreemd, komt er ‘gezeur’ vanuit de ‘vijfde kolonne’ die iedere club van hoog naar laag heeft. Want ook bij een amateurclub is het precies als bij Oranje, iedereen heeft een mening. Daarom kan selectie en staf zaterdag een overwinning goed gebruiken. Dat moet zaterdag dan gebeuren tegen Niekerk. Een ploeg van het kaliber Boerakker. Mouwen omhoog en gaan met die banaan. Strijd in een wedstrijd brengen noemt men dat ook wel en dat zal de thuisploeg ook moeten leveren. Als Middelstum dat kan koppelen aan het voetballend vermogen wat er in het team zit zullen de drie punten namelijk in Middelstum blijven. Prognose Middelstum-Niekerk: 1