Heracliden op bezoek bij sterk spelend Glimmen

Geschreven door Jonathan Kamminga op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag gaan De Heracliden op bezoek bij vv Glimmen, die afgelopen week een rustdag hadden in verband met de 1e knock-out ronde van de beker. De Heracliden verloor met 2-1 in en tegen Appingedam waardoor het bekeravontuur voor dit seizoen ten einde is.


Glimmen is voor dit seizoen weer ingedeeld bij de Heracliden, een confrontatie die al een paar keer eerder gespeeld is, in het seizoen 2009/2010 kwamen ze elkaar voor het eerst tegen waarbij Heracliden op sportcomplex “de Groenberg” de 3 punten nog nooit eerder meenam naar Uithuizermeeden.

Glimmen, dat  met de 2-2  tegen kampioenskandidaat Pelikaan S een prima resultaat boekte, mocht zich in dat duel de morele winnaar noemen. De blauwhemden kregen met 1-1 eigenlijk te weinig tegen HFC ’15. Op dit moment staan beide ploegen qua stand in 3C op 2 punten van elkaar in het voordeel van de blauwhemden.
De ploeg van trainer Gerrit Marsman, die voor het 6e seizoenen aan het roer staat, draait op eigen terrein prima, het heeft alleen Loppersum zien vertrekken met 3 punten in de tas, Daarnaast heeft het na koploper Groningen de minst gepasseerde achterhoede van de competitie, tel daarbij op dat all-time topscorer Tim Oosterhof ook nog steeds bij het team zit en je weet dat de ploeg van Jan Medema zich optimaal moet voorbereiden om de 3 punten bij te mogen schrijven.
De Heracliden heeft dit seizoen minder moeite om buitenhuis ook punten te vergaren, tot dusver is het alleen tegen Loppersum tegen een forse nederlaag aangelopen (5-0). Ingrediënten genoeg voor een leuke pot voetbal op sportpark De Groenenberg. De wedstrijd begint om half 3 en staat onder leiding van M.D. Kraan.