Gerard Kemkers te gast bij Groninger scheidsrechters

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

Op maandag 2 november aanstaande is Gerard Kemkers de centrale gastspreker tijdens de grote clubavond van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Kemkers zal ingaan op het te ontwikkelen topsportzorgcentrum en de betekenis daarvan voor de toekomst van FC Groningen. Daarnaast zal hij zijn visie op de arbitrage in de voetbalsport geven. De clubavond op 2 november begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het GRC-clubhuis.
Gerard Kemkers is tegenwoordig verantwoordelijk voor het high performance c.q. topsport trainingscentrum van FC Groningen, dat in fysieke vorm medio 2017 moet worden gerealiseerd op ons sportpark Corpus den Hoorn. Maar hij is natuurlijk vooral bekend als schaatscoach van toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst. In een verder verleden was hij zelf succesvol als schaatser, met onder andere Olympisch brons op de 5 kilometer in Calgary (1988). Kemkers zal ingaan op het te ontwikkelen topsportzorgcentrum en de betekenis daarvan voor de toekomst van FC Groningen. Er is veel ruimte voor vragen en discussie en zo kunnen we onder andere ingaan het ontwikkelen van je talenten (als individueel sporter), zijn visie op de voetbalsport en arbitrage en zijn idee over topsportbeleving. Naast de inleiding door Gerard Kemkers reiken de Groninger scheidsrechters de fair play prijs 2014-2015 uit aan De Wilper Boys.
Het programma:
19.30 uur          ontvangst
20.00 uur          opening door voorzitter Robert van Dorst
20.05 uur          uitreiking fair play prijs 2014-2015
20.10 uur          inleiding door Gerard Kemkers
21.00 uur          pauze
21.20 uur          vervolg inleiding Gerard Kemkers + vragen stellen
22.00 uur          sluiting door voorzitter Robert van Dorst en derde helft
De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is de grootste sport- en belangenvereniging voor en door voetbalscheidsrechters in Nederland. De in maart 1933 opgerichte vereniging telt momenteel ruim 200 leden en is actief in een groot deel van de provincie Groningen en de kop van Drenthe. De vereniging komt op voor de belangen van scheidsrechters, organiseert trainingen en regelt faciliteiten en draagt het belang van respect en fair play uit. Met www.covsgroningen.nl heeft de vereniging een zeer druk bezochte website