SIOS moet winnen en Z.E.C. gaat winnen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In het weekend van 17 en 18 oktober staat speelronde zeven op het programma. Waar blijven de weken denk je bijna want voor je gevoel zijn we nog maar even onderweg. Ook in speelronde zeven staan er weer diverse interessante duels op het programma waar Puurvoetbalonline er een aantal van uit zal lichten.
logo
SIOS krijgt bezoek van GVAV Rapiditas uit Groningen. De formatie uit Sauwerd weet wat er moet gebeuren en dat is de drie punten in eigen huis houden. Vorige week ging de ploeg van Erwin Molog in Baflo onderuit tegen Rood Zwart Baflo en op 12 september werd er thuis van GRC Groningen verloren. Wil SIOS bovenin mee blijven doen is er maar een ding wat telt, de drie punten. GVAV Rapiditas won vorige week met 7-0 van Z.E.C. en staat met negen punten uit zes duels op een zesde plaats. SIOS heeft drie punten meer wat betekent dat het een wedstrijd gaat worden waarin de belangen groot zijn. Verliest de thuisploeg wordt het voorlopig even teruggezet op de ranglijst maar wordt er gewonnen dan neemt SIOS duidelijk afstand van GVAV Rapiditas en gaat het echt meedoen om de bovenste plaatsen. Nog nooit eerder speelden beide teams in competitieverband tegen elkaar. Een keer werd er tegen elkaar geoefend en vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de beker. Dat werd toen een 3-1 zege voor SIOS wat gezien de kwaliteiten waar de thuisploeg over beschikt ook nu tot de mogelijkheden behoord. Prognose SIOS-GVAV Rapiditas: 1

Z.E.C. speelt in zijn zesde wedstrijd tegen de zaterdagtak van Groninger Boys. Een zaterdagtak die vorige week voor de eerste keer wist te winnen in een duel tegen de zaterdagtak van Velocitas 1897. Twee zaterdagafdelingen verenigingen die met hun zondagafdeling hoger spelen waardoor velen de ‘move’ naar het ballen op zaterdag bij clubs zoals ‘Velo’, Groninger Boys, GRC en GVAV niet echt begrijpen. Maar dat doet vanmiddag in Zandeweer niet ter zake. Daar wil de thuisploeg zijn nog ongeslagen status graag behouden. In de twee thuisduels tot nu toe werd er gewonnen van Stedum en gelijkgespeeld tegen DIO Groningen. Verder stond het gestaakte duel tegen Rood Zwart Baflo nog 0-0. Op papier is de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie favoriet. Dit mede omdat de veldomstandigheden anders zijn dan de Boys uit Groningen op sportpark West End kennen. Bij slechte weersomstandigheden kan men uitwijken worden naar een kunstgrasveld. Groninger Boys komt dit seizoen voor het eerst uit in de standaardklasse wat de zaterdag betreft dus van historie is nog geen sprake. Prognose Z.E.C.-Groninger Boys: 1.