Stuntje in Ulrum en geen punten voor Ezinge

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat


In het weekend van 17 en 18 oktober staat speelronde zeven op het programma. Waar blijven de weken denk je bijna want voor je gevoel zijn we nog maar even onderweg. Ook in speelronde zeven staan er weer diverse interessante duels op het programma waar Puurvoetbalonline er een aantal van uit zal lichten.

 

logo

Voor VVSV’09 staat er zaterdagmiddag een leuke uitdaging op het programma. De formatie uit Ulrum mag het namelijk opnemen tegen koploper De Sweach uit Beesterzwaag. De Friezen wisten uit de zes tot nu toe gespeelde wedstrijden de volle buit binnen te halen. Dat vraagt om een stunt want waar je eerste zege een keer komt wanneer je lang op de hatelijke nul staat is dat andersom niet anders. Als ploeg zonder puntverlies weet je dat het moment een keer komt dat je tegen een gelijkspel of nederlaag aanloopt. In het voordeel van VVSV’09 pleit verder dat de Ulrumers dit seizoen thuis stukken beter voor de dag komen dan in uitwedstrijden. Maar De Sweach is uiteraard wel een lastige opponent want met 18 punten uit zes wedstrijden mag je zeggen dat je als VVSV’09 een titelkandidaat op bezoek krijgt. Uit eigen ervaring weet ik dat je als underdog niets te verliezen hebt. Verlies je met ruime cijfers wordt dat als logisch gezien. Wordt het een nipt verlies is er ook niet veel aan de hand. Voor een gelijkspel wordt op voorhand vaak getekend en bij een zege wordt er per direct een aanvraag ingediend of de kantine even wat langer open mag blijven. Of dat laatste zaterdagmiddag zal gaan gebeuren denk ik niet maar de Ulrumers gaan wel stunten. Prognose VVSV’09-De Sweach:3.
Waar VVSV’09 koploper De Sweach op visite krijgt komt in Feerwerd Kootstertille bij Ezinge op bezoek. Kootstertille heeft een achterstand van twee punten op De Sweach en kan zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven. Dat kunnen de Ezingers eigenlijk ook niet willen de withemden nog een beetje van het seizoen maken. In de eerste zes wedstrijden kon trainer Johan Middel nog niet een keer over een complete selectie beschikken. Dat heeft er voor gezorgd dat er tot nu toe zes punten bij elkaar zijn gesprokkeld doordat de ploeg van Middel thuis van Jilstrum en streekgenoot VVSV’09 wist te winnen. Of dat zaterdag ook gaat lukken is de vraag want ook tegen Kootstertille is Ezinge nog niet compleet. Maar misschien kan er morgen rond half vijf van een stunt gesproken worden. Want dat zou een gelijkspel tegen het sterke Kootstertille al zijn. Prognose Ezinge-Kootstertille:2.