VVK blijft koploper, nog even geduld voor VVSV'09

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na vijf speelronden is het vaak al een beetje duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in de diverse competities liggen. Dan is al een beetje zichtbaar wie het zwaar gaan krijgen en wie gezien kan worden als een kandidaat voor de titel of nacompetitie voor promotie. Deze week bekijkt Puurvoetbalonline aan de hand van maximaal twee duels hoe de zaken er in de diverse competities voorstaan.
logo
VVK krijgt zaterdag het nog ongeslagen Corenos op bezoek. De ploeg van trainer Jakob Zwart gaat met twaalf punten uit vijf duels aan de leiding op de voet gevolgd door GEO uit Garmerwolde dat zijn vijf duels elf punten wist te scoren. Corenos speelde in zijn vier tot nu toe gespeelde wedstrijden drie keer gelijk en won een keer. Dat gebeurde op de openingsdag van het seizoen toen de Roodeschoolsters met 5-2 te sterk waren voor Harkstede. Twee keer eerder speelden beide teams tegen elkaar. In het seizoen 2011-2012 werd het een gelijkspel en vorig seizoen won VVK het duel met 4-3. De zaterdagtak van de Voetbalvereniging Korreweg is ook nu favoriet. De thuisploeg speelt namelijk regelmatig op een ondergrond die zo langzamerhand het beste te vergelijken is met een betonplaat i.p.v. een kunstgrasveld. Voor een uitspelend team is dat een enorme omschakeling omdat VVK op deze ondergrond kan/moet trainen. Prognose VVK-Corenos: 1.
VVSV’09 wacht nog steeds op zijn eerste zege. Zaterdag dacht men een kans te hebben tegen Ezinge maar helaas voor de Ulrumers bleven de punten in Feerwerd. Zaterdag komt Eastermar naar Ulrum en liggen er weer nieuwe kansen op een eerste zege voor de formatie van Jaap van der Ploeg. Eastermar is nog ongeslagen want de gasten behaalden in drie duels zeven punten. Dat gebeurde met winstpartijen tegen Jilstrum en Ezinge, die niet tot de betere ploegen in de competitie behoren, en een gelijkspel tegen VVT. Of dat betekent dat zaterdag de punten in Ulrum zullen blijven is nog de vraag want de thuisploeg heeft in zijn vier duels, en de elf minuten tegen Noordbergum, al 23 tegengoals moeten incasseren. Prognose VVSV’09-Eastermar: 2