Punten blijven op 'De Holten' en Harkstede en Middelstum delen ze.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na vijf speelronden is het vaak al een beetje duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in de diverse competities liggen. Dan is al een beetje zichtbaar wie het zwaar gaan krijgen en wie gezien kan worden als een kandidaat voor de titel of nacompetitie voor promotie. Deze week bekijkt Puurvoetbalonline aan de hand van maximaal twee duels hoe de zaken er in de diverse competities voorstaan.
logo
FC LEO gaat zaterdagmiddag naar sportpark ‘De Holten’ waar SV Marum als gastheer fungeert. De oranjebrigade van Klaas van der Ploeg speelde zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen Stiens en de Marumers wonnen uit met 5-3 van Anjum. SV Marum en FC LEO hebben geen rijke historie wat de onderlinge wedstrijden betreft. Drie keer eerder werd er op ‘De Holten’ tegen elkaar gespeeld. Een keer won de thuisploeg en twee keer speelden beide teams gelijk. Een gelijkspel zal denk ik zaterdag het maximaal haalbare zijn voor de Leensters hoewel de Marumers thuis van Stiens verloren. Dat was echter een duel waar Marum niet goed omging met het ‘spel’ van de gasten die het bekende toneelrepertoire opvoerden om de drie punten mee naar huis te nemen. Zaterdag zal het thuisvoordeel echter de doorslag geven op een mooi sportpark waar het bakje ‘Columbia’, het gerstenat en een ‘balletje met’ ook voor de gasten uit Leens klaar zal staan. Prognose SV Marum-FC LEO: 1.

Middelstum kende met zeven punten uit zijn eerste drie duels een prima start van het seizoen. Helaas voor de Middelstumers gingen de laatste twee duels, tegen GEO en VVK, echter met 3-2 verloren. Dat zorgt dat de blauwhemden na vijf duels op een zesde plaats. De tegenstander van zaterdag, Harkstede, staat na vier duels op drie punten. Harkstede zag namelijk op de tweede speeldag het duel tegen Westerlee uitgesteld worden. Beide ploegen zijn gebaat bij een zege. De thuisploeg omdat het uit de onderste regionen wil en Middelstum omdat het daar niet terecht wil komen. Nooit eerder speelden beide teams tegen elkaar zodat een prognose op basis van historie onbegonnen werk is. Maar gezien de winst tegen SGV en het miniem verlies tegen GEO denk ik dat het zaterdag een puntendeling wordt. Prognose Harkstede-Middelstum: 3.