Een 1 in Winsum en een 3 in Ten Boer.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na vijf speelronden is het vaak al een beetje duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in de diverse competities liggen. Dan is al een beetje zichtbaar wie het zwaar gaan krijgen en wie gezien kan worden als een kandidaat voor de titel of nacompetitie voor promotie. Puurvoetbalonline zal deze week de diverse competities weer belichten met maximaal twee duels per competitie.
logo
VIBOA ontvangt zaterdag PKC’83. Een ploeg waar de Winsumers het traditioneel lastig tegen hebben. In de zeven eerdere ontmoetingen wonnen de gasten er vier, werd er twee keer gelijkgespeeld en won VIBOA een keer. Dat de Winsumers wonnen is al weer een tijdje terug, om precies te zijn in het seizoen 2011-2012. Toen werd het namelijk een 3-2 zege voor de thuisploeg. Een uitslag waar men in Winsum nu direct voor zou tekenen want moet nul punten uit vijf duels mag je spreken van een slechte start. Groen Geel en Leeuwarder Zwaluwen presteren ook beroerd maar het gat naar nummer elf Omlandia bedraagt nu al zeven punten. Vanuit de eerste klasse degraderen er twee ploegen rechtstreeks en de nummers 11 en 12 gaan de nacompetitie in. Na vijf duels betekent dat dus dat VIBOA zaterdag moet winnen wil het in de buurt blijven van ploegen zoals Omlandia, SC Veenwouden en SV Bedum die alle drie op zeven punten staan. De geelhemden treffen echter een ploeg die na vijf duels ook al moet winnen wil het geen anonieme rol gaan spelen. Met PKC ’83 komt er ook nog eens een trainer, Marc van Meel, naar de Schouwerzijlsterweg waar VIBOA geen onbekende voor is. Van Meel was in de periode tussen zomer 20 12 en zomer 2014 twee seizoenen actief in Winsum en kent daardoor een groot aantal spelers nog goed. Dat zorgt voor extra druk op de ketel in een duel waar voor beide teams maar een ding telt. Dat zijn de drie punten en niets meer of minder. Dat maakt een prognose lastig maar een gezegde in de sport is dat een zege steeds dichter bij komt. Prognose VIBOA-PKC’83: 1.

In blessuretijd verliezen is zuur. Dat overkwam Omlandia zaterdag in het duel tegen Dronten. Een zuur verlies dat zorgt dat de Ten Boersters zich op een elfde plaats op de ranglijst terugvinden. Een plaats die de formatie van Robbie Wentink graag zo snel mogelijk wil verlaten waarbij het zaterdag prima een overwinning bij zou kunnen gebruiken. Dat zal echter nog lastig genoeg worden. De tegenstander van zaterdag heet namelijk Olde Veste’54. De Steenwijkers staan op een gedeelde eerste plaats met Dronten. Drie keer eerder kwam Olde Veste naar Ten Boer. Twee keer gingen de punten mee naar Steenwijk maar vorig seizoen bleven ze in Ten Boer. Omlandia won toen met 3-0 en wie weet heeft de formatie van Wentink weer een verrassing in petto voor zijn eigen aanhang. Zaterdag waren de Steenwijkers met 6- 1 nog veel te sterk voor VIBOA maar verder zijn het geen uitslagen waar een tegenstander nerveus van moet worden. Prognose Omlandia-Olde Veste ’54: 3.