Verlies voor Hunsingo, winst voor Eenrum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De cruciale vijfde speelronde staat voor het komend weekend op het programma. Want in de vele voetbalbijlages viel ook deze keer weer te lezen dat na vijf speelronden de eerste balans kan worden opgemaakt. Een balans van, wordt het wat of wordt het niets. Ook deze week weer enkele voorbeschouwingen van wedstrijden die Puurvoetbalonline interessant genoeg vindt om wat nader te belichten.
logo
Hunsingo won zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen door in Hoogezand HSC op een 2- 1 nederlaag te trakteren. Zondag speelt de ploeg van Henry Kramer thuis tegen FC Lewenborg dat zondag thuis met 6- 1 van Siddeburen won. Waar het voor de Winsumers de eerste drie punten waren was de zege tegen Siddeburen ook voor de oranjehemden de eerste driepunter. De ploeg van trainer Jouad Boufarra speelde tot nu toe drie keer. Twee keer werd er gelijkgespeeld en een keer dus gewonnen. De historie belooft niet veel goeds voor de thuisploeg. Zes keer eerder speelden beide teams tegen elkaar en vier keer wonnen de gasten. Zo zorgde een 2- 4 zege voor de gasten er vorig jaar nog voor dat Hunsingo in de nacompetitie terecht kwam. Natuurlijk heeft Hunsingo zelfvertrouwen getankt met de winst op HSC. Dat geldt echter ook voor de bezoekers. Van een 6- 1 overwinning wordt je namelijk wel vrolijk waarbij de terugkeer van Mark Wollinga, die tegen Siddeburen direct twee keer scoorde, een extra prettige bijkomstigheid was. Bij de Winsumers is het een beetje het verhaal van ‘Pietje komt, Jantje gaat’. Waar een speler terugkeert, omdat zijn spelerspas nu wel in orde is, zal er namelijk weer iemand anders ontbreken. Dit omdat er een schorsing aan zit te komen. Dat betekent dat het ook zondag weer puzzelen, wordt voor Henry Kramer. Of zijn puzzelstukjes echter de juiste puzzel, lees punten, opleveren denk ik eerlijk gezegd niet. Prognose Hunsingo-FC Lewenborg: 2.
Eenrum-Meeden werd door sommige Eenrumers voor het seizoen als een eerste cruciaal duel gezien. Er waren er namelijk die een lastig seizoen voor de roodbaadjes verwachtten. Er waren een zestal spelers vertrokken en de vervangers kwamen uit het tweede en derde. Daarnaast kwam van buiten alleen Dennis Tromp naar Eenrum. De spits kwam over van vijfdeklasser Rood Zwart Baflo. Tromp, de spelers uit de lagere teams, en spelers die bleven behaalden in hun eerste vier duels negen punten. Na de winst tegen Zuidlaarderveen werd van SVZ verloren. Daarna volgden zeges op Westerwolde en Gruno zodat Eenrum zich terugvindt op de derde plaats. Meeden is door de zege tegen Pekelder Boys opgeklommen naar plaats elf. Wat de overwinning op Pekelder Boys zegt voor het duel van zondag is lastig in te schatten. De thuisploeg zal echter alert moeten zijn tegen een op papier misschien wat zwakkere tegenstander. Begin met de harde kern van de supporters over het duel van vorig jaar tegen BATO. Dan weten ze direct wat er bedoeld wordt. Toen kreeg de thuisploeg de kansen en gingen de gasten met de punten naar huis. Dat moet Eenrum proberen te voorkomen zodat men na de eerste vijf duels van een prachtige start kan spreken. Prognose Eenrum-Meeden: 1