Nieuwsbrief COVS afdeling Groningen en omstreken.

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

De 58e Nieuwsbrief van de COVS afdeling Groningen en omstreken is weer online.
Fluitend door het leven!
Morgen start de jaarlijkse Week van de Scheidsrechter, die van 3-11 oktober aandacht zal vragen voor de positie van de scheidsrechter en ook bedoeld is om ons scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Tal van clubs en bonden ontplooien initiatieven onder de noemer ‘scheids bedankt’. Wij willen daar niet bij achter blijven en hebben iets kleins bedacht om onze waardering voor en trots op al onze leden uit te spreken. Wat dat is, zie je één dezer dagen wel. Daarnaast hopen wij dat de Week van de Scheidsrechter ook gebruikt wordt als moment van bezinning op gebied van respect en fair pay. Er is al veel veranderd, maar we zijn er nog lang niet. Normaal gedrag moet de norm worden en binnen de voetbalsport moeten we eens accepteren dat fouten maken erbij hoort.
8 oktober eerste pubquiz van dit seizoen
Afgelopen seizoen leverde de eerste editie van de pubquiz van onze vereniging vier leerzame en soms hilarische avonden op. Komende donderdag 8 oktober starten we met seizoen twee. De eerste ronde van de pubquiz 2015-2016 onder leiding van Marc van der Haak is direct na de training, van 21.45 – 22.15 uur in het GRC-clubhuis. Jij doet toch ook mee? http://www.covsgroningen.
Trainingen in volle gang, Alfons neemt afscheid als trainer
Elke dinsdag en donderdag kan er van 20.00- 21.15 uur getraind worden op het moderne kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Het GRC-clubhuis is hierbij onze vaste en doorgaans gezellige uitvalsbasis. Met ingang van heden kleden en douchen we in kleedkamergebouw C (i.p.v. D), langs het hoofdveld van GRC. De trainingen worden verzorgd door Bert Kamstra en Henk Steenhuis. Sportmasseur Peter Sulmann zal elke donderdagavond beschikbaar zijn, van circa 19.30 – 22.00 uur. Deze faciliteit is voor alle leden van onze vereniging (dus ook als je niet traint) en is gratis. Alfons de Graaf heeft vorige week te kennen gegeven per direct te willen stoppen als trainer van onze vereniging. Hij kan het niet meer combineren met andere werkzaamheden. We betreuren het dat Alfons stopt, maar respecteren uiteraard zijn besluit. Alfons, dank voor de inzet en de prima trainingen die jij de groep afgelopen 1,5 jaar hebt gegeven. De trainingen van Alfons worden opgevangen door de beide andere trainers Bert en Henk, daarnaast zal Marcel Boekholt op invalbasis de trainersstaf completeren.
Ga je ook mee naar Ameland.
Van 8-10 januari 2016 gaan we wederom naar Ameland. Drie dagen lang kan er worden getraind, is er een leuke sport- en spelregelquiz en de nodige gezelligheid in het knusse hotel Ameland. Je kunt het programma deels zelf bepalen, waarbij trainen/wandelen, mountainbiken, een spelletjesavond, een pubquiz en een Robbentocht tot de (mogelijke) programmaonderdelen behoren. Ga je ook mee? Schrijf je dan nu meteen in!
Senioren komen 12 oktober weer bijeen
De senior-leden van de seniorensoos komen maandag 12 oktober van 14.00 – 16.00 uur weer bijeen in het GRC-clubhuis. Er wordt bijgepraat, er kan een kaartje worden gelegd én een drankje worden genuttigd. Veel plezier!
Camera voor project videofeedback alweer volop aan het draaien
Ons project videofeedback draait alweer op volle toeren. Met het project willen we bijdragen aan ieders ontwikkeling als scheidsrechter. De camera volgt je een hele wedstrijd en achteraf kun je zelf zien wat goed gaat en waar je jezelf verder kunt verbeteren. Interesse? Kijk op onze site.
Heb je ronde 1 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt?
Heb je de vragen van ronde 1 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt? Ze staan nog één week online, dan volgen de vragen van ronde 2 en 3. Maak ze dus nu het nog kan: http://www.covsgroningen.
COVS Centraal Drenthe opgeheven
De scheidsrechtersvereniging COVS Centraal Drenthe heeft 28 september besloten tot opheffing van de vereniging. Erg spijtig, omdat dat daarmee een actieve COVS-vereniging met kundige bestuurders verdwijnt. Het past in het beeld dat we in het noorden teveel kleine COVS-verenigingen hadden/hebben én daarmee te weinig slagkracht. We hebben zeer veel respect voor de beslissing van bestuur en leden van Centraal Drenthe, omdat ze bij het besluit tot opheffing nadrukkelijk hebben gekeken naar het belang van de individuele scheidsrechter. Met de omliggende scheidsrechtersverenigingen (Veendam, HZO Drenthe en onze vereniging) zijn al afspraken gemaakt over de mogelijkheden voor leden om over te stappen, het contact met de betrokken voetbalverenigingen én de toekomstige COVS-rol in het werkgebied van Centraal Drenthe. Dit wordt de komende periode nader opgepakt. We houden je uiteraard op de hoogte.

Binnenkort spreker en datum grote clubavond bekend

De grote clubavond die we elk najaar houden is in voorbereiding. Zowel de datum + locatie als het programma maken we binnenkort bekend. Nog even geduld dus… Het programma publiceren we onder andere in De Aftrap nummer 3, welke eind oktober zal verschijnen.