Corenos blijft ongeslagen en Middelstum onderuit tegen VVK.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De cruciale vijfde speelronde staat voor het komend weekend op het programma. Want in de vele voetbalbijlages viel ook deze keer weer te lezen dat na vijf speelronden de eerste balans kan worden opgemaakt. Een balans van, wordt het wat of wordt het niets. Ook deze week weer enkele voorbeschouwingen van wedstrijden die Puurvoetbalonline interessant genoeg vindt om wat nader te belichten.
logo
Corenos-Amicitia VMC wordt een in meerdere opzichten zwaar duel voor de thuisclub. Het is het eerste duel sinds de voetbalclub uit Roodeschool afscheid heeft genomen van clubicoon Hendrie ‘Brokamp’ Bruggeman. Brokamp overleed op woensdag 23 september en werd dinsdag 29 september begraven. Maar het leven gaat verder is een van de vele clichés wat ook geldt voor Corenos. Zaterdag staat daarom het duel tegen Amicitia VMC op het programma. De Amicitianen gingen zaterdag, na twee overwinningen en een gelijkspel, thuis tegen Onstwedder Boys voor de eerste keer onderuit. Een 2- 4 nederlaag werd het voor de thuisploeg die uit vier duels zeven punten heeft behaald. Corenos voetbalde op 26 september uiteraard niet en staat na drie duels op vijf punten. Een keer winst en twee keer een gelijk spel zorgen dat de Roodeschoolsters nog ongeslagen zijn. Een status die men uiteraard nog wel even vast wil houden. Een echte historie met elkaar hebben beide teams niet. In het seizoen 2009-20 10 werd er voor de eerste keer tegen elkaar gespeeld. Dat was in een bekerduel waarin Corenos toen met 5-3 won. Geen eindstand die zaterdag direct in de lijn der verwachting ligt hoewel in alle vier de tot nu toe gespeelde duels minimaal twee keer scoorde. Dat deed Corenos niet. De ploeg van trainer Peter Ernst scoorde tegen vijf keer en in de twee daaropvolgende wedstrijden steeds een keer. De stadjerders kregen al tien goals tegen, Corenos kreeg nog maar vier tegentreffers te verwerken waardoor ik denk dat de thuisploeg het duel gaat winnen. Prognose: Corenos-Amicitia VMC: 1.

Middelstum krijgt zaterdag bezoek van koploper VVK. De Middelstumers zullen zich willen revancheren voor de nederlaag tegen GEO. VVK verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Oostwold tegen VVS. De overige drie duels werden gewonnen waardoor de zaterdagtak van de Voetbalvereniging Korreweg lijstaanvoerder is. Dat betekent dat er geen ploeg zonder puntverlies is in 4C wat deze klasse tot een interessante maakt. Beide teams speelden twee keer eerder tegen elkaar. In het seizoen 20 12-20 13 werd het een 5-2 zege voor VVK en vorig seizoen een 3-3 gelijkspel. Een overwinning voor de thuisclub ontbreekt dus nog in dit rijtje. Iets wat men in Middelstum zeker zal hopen. Een overwinning zou de ploeg van Jan Jaap Zijlstra namelijk weer aan de leiding kunnen brengen. De geluiden vanaf sportpark ‘Het Noorden’ zijn dat VVK dit seizoen een bredere selectie heeft dan in voorgaande jaren. De concurrentie is dus groter vertelde voorzitter Rick van der Veen mij zondag nog. Dat zorgt dat het denk ik nog een loodzware klus voor de blauwhemden gaat worden om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Prognose Middelstum-VVK: 2.