Omlandia op haar hoede voor onbekend ASV Dronten

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Omlandia heeft zaterdag een puntje overgehouden aan de burenruzie met SV Bedum. Aangezien de Bedumers vooral in de beginfase nalieten om één of zelfs drie doelpunten te noteren, mocht vooral Omlandia het puntje koesteren. Zaterdag maken de Ten Boersters zich op voor de verste uitwedstrijd van het seizoen. In Dronten wacht het duel met nieuwkomer ASV Dronten, een voor Omlandia totaal onbekende tegenstander.


door Merijn Slagter

Ja, dat Omlandia die eerste tien minuten zaterdag ongeschonden was doorgekomen, mocht achteraf eigenlijk wel als een klein wondertje gezien worden. In de derby tegen SV Bedum lieten de bezoekers voor de verandering eens zien dat zij in deze confrontatie wel eens wilden laten zien wie er het meest strijdbaar was. Dat leverde een stormloop op het doel van Devon Harmsma op, maar toen de rookwolken waren opgetrokken, stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Na twee minuten leverde Jake Smit een perfecte voorzet af op Ferdi Görgülü, wiens kopbal fraai gekeerd werd door de Omlandia-doelman. Amper vier minuten later was er schuin voor het doel een vrije schotkans voor Luuk Jans. Toen hij een schot losliet, die achteraf meer op een voorzet leek, kwam Jake Smit een teenlengte te kort om de doelpoging alsnog binnen te glijden. En om het geluk van Omlandia in die fase nog maar eens te onderstrepen, mocht de formatie van Robbie Wentink blij zijn dat een solo van aanvoerder Erik Setz werd besloten met een schuiver tegen de buitenkant van de paal.
Knieblessure
Waar de voorgaande hectische fase zonder kleerscheuren werd overleefd, kroop Omlandia nadien iets meer uit haar schulp. Jeroen Haan kreeg een aardige scoringskans nadat hij een schot van Dennis Loer van richting veranderde, maar zag de doelpoging naast hobbelen. Tot aan de rust kregen beide ploegen nog kleine kansjes, maar daar bleef het bij. Omlandia kwam na rust wel iets meer getergd uit de kleedkamers dan dat het aan de wedstrijd was gestart. Drie vrije trappen op riante posities konden niet worden verzilverd door respectievelijk Jeroen Haan (tweemaal) en Martin Oudman en dus bleef een openingstreffer uit. Veel strijd vergoedde de doelpuntloze periode, al was duidelijk dat Omlandia Jan Oosterbeek node miste als aanjager en aanspeelpunt. Voor zijn vervanger, Leon van Loon, een mooie kans om te laten zien wat hij in zijn mars had. Maar ruim een kwartier voor tijd sloeg voor hem het noodlot toe, nadat hij tijdens een duel in het Bedumer doelgebied kermend van de pijn ter aarde stortte. Met een ogenschijnlijke zware knieblessure verliet hij uiteindelijk onder applaus het veld. Erg sneu voor Van Loon, die eerder al een lange revalidatieperiode onderging bij ACV, toen na een blessure aan zijn andere knie. Na ruim negentig minuten bleef de stand echter zoals deze ook bij aanvang was: 0-0. En daar was Robbie Wentink, mede gezien de beginfase van het duel, het meest content mee.
Optimisme
Zaterdag wacht voor Omlandia weer een totaal andere wedstrijd. Is SV Bedum de ploeg in de competitie die hemelsbreed het dichtst bij Ten Boer ligt, ASV Dronten ligt het meest ver van Ten Boer vandaan. Na zo’n 132 kilometer reizen zijn de Ten Boersters zaterdag namelijk te gast op het Burgemeester Dekker Sportpark. Hoewel ASV Dronten in het verleden regelmatig opdraafde in district Noord, heeft de ploeg verder geen historie met Omlandia. Nooit eerder traden beide ploegen dus tegen elkaar aan, waardoor er bij Robbie Wentink en diens collega van ASV Dronten (Raymond Schuurman) niets anders rest dan goed huiswerk doen. De Drontenaren zijn het huidige competitieseizoen goed begonnen met zeges op SV Bedum (1-3), Oranje Nassau (3-1) en PKC’83 (2-0). Tussendoor werd er ook een verliespartij (2-1) geleden bij ‘d Olde Veste’54, maar dat was volgens ASV-insiders eerder gelukkig dan verdiend. En dus kan Omlandia haar borst zaterdag natmaken. Eindigde ASV Dronten vorig seizoen in de eerste klasse D (Oost) net boven de streep op een negende plek, in de minder hoog aangeschreven eerste klasse E hangt de vlag er anders bij. Daardoor lijken de Drontenaren zich dit seizoen zomaar te kunnen mengen in de titelstrijd. Dat zal de equipe van Raymond Schuurman niet in dit stadium van het seizoen al uitspreken, maar de goede seizoenstart heeft het optimisme bij de Drontenaren over een mogelijke titel ongetwijfeld aangewakkerd. ASV-spelers die Omlandia zaterdag in de gaten dient te houden zijn de ervaren Dennis van Vuuren (ex-Almere City en –VVOG) en spelbepaler Jeroen de Groot (ex-Flevo Boys). Ook doelman Maikel Kampjes is geen onbekende naam. De 28-jarige doelman stond eerder onder de lat bij Heracles Almelo, Quick’20, Excelsior’31 en Harkemase Boys. De aanval van ASV Dronten is daarentegen erg jong, maar heeft het vertrouwen van trainer Schuurman vooralsnog niet beschaamd.

ASV Dronten – Omlandia begint zaterdag om 15.00 uur op het Burgemeester Dekker Sportpark. Arbiter Wijma heeft deze middag de wedstrijdleiding in handen.