Thuiswinst VVSV'09 en Z.E.C niet met lege handen huiswaarts.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na drie speelronden zijn er in veel klasses al wat verschillen te zien. Ploegen met de volle buit of nog zonder punten zorgen nu al voor een duidelijk verschil. Komend weekend hebben we de vierde competitieronde waar ook weer een paar aardige duels op het programma staan.

logo
In Ulrum wordt zaterdagmiddag het duel tussen VVSV’09 en Noordbergum gespeeld. Beide ploegen verblijven na drie duels nog in de onderste regionen van zaterdag 5C. De ploeg van trainer Jaap van der Ploeg liep vorige week tegen een zeperd aan. In Twijzelerheide werd het namelijk tegen VVT een 11-1 nederlaag voor de Ulrumers. Tegenstander Noordbergum verloor vorig weekend thuis van Kootstertille wat voor de geelhemden de derde nederlaag van het seizoen werd. De Noordbergumers schijnen vooral thuis een lastige tegenstander te zijn. Althans dat was de laatste opmerking in het verslag van het duel Noordbergum-Kootstertille. Deze week vertelde VVSV’09-voorzitter Albert de Groot dat VVSV’09 op dit moment thuis nog wat beter uit de verf komt dan in uitduels. Het jonge VVSV’09 heeft nog wat moeite met de fysieke tegenstand die vooral Friese ploegen. Zo werd er uit verloren van Jilstrum en dus zaterdag uit van VVT. Het thuisduel tegen Drogeham op 19 september was echter een ander verhaal. Toen liet de formatie uit Ulrum een prima indruk achter en kreeg het met de 2-2 eigenlijk te weinig. Morgen moet een goed resultaat er zeker inzitten tegen een tegenstander die na drie duels rode lantaarndrager in 5C is. Nog niet eerder kwamen beide teams tegen elkaar in het veld zodat het duel VVSV’09- Noordbergum dus als een primeur mag worden gezien. Prognose: VVSV’09-Noordbergum: 1.

SIOS
ontvangt zaterdag Z.E.C. uit Zandeweer in zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. SIOS verloor zijn eerste thuiswedstrijd op 12 september met 2-1 van het sterke GRC Groningen. Een nederlaag waar de ploeg van Erwin Molog zaterdag ongetwijfeld met een zege een vervolg aan wil geven. Z.E.C. heeft echter ook revanchegevoelens want de ploeg van Gerard Heun had vorig week wat meer van het duel tegen DIO Groningen verwacht. In Zandeweer werd het een 2-2 gelijkspel waarbij de thuisploeg alle geluk van de wereld had dat Ronny Bakker in de extratijd de gelijkmaker nog op het scorebord schoot. Het duel kent een redelijke geschiedenis want beide ploegen speelde in Sauwerd al 11 keer eerder tegen elkaar. Negen keer in competitieverband en twee keer voor een oefenduel. Van de competitieduels won SIOS er vijf keer. Twee keer wonnen de gasten en ook twee keer eindigde het duel onbeslist. Zaterdag is de thuisploeg favoriet. SIOS wordt door velen namelijk gezien als een van titelkandidaten in zaterdag 5D. Maar de ploeg uit Zandeweer zal ongetwijfeld voor een stunt willen zorgen. Vorig seizoen werd het een nipte 2-1 zege voor de thuisploeg maar eerlijk gezegd denk ik niet dat Z.E.C. morgen puntloos huiswaarts keert. Prognose: 3.