Eerste punt VIBOA en in Ten Boer worden ze gedeeld.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na drie speelronden zijn er in veel klasses al wat verschillen te zien. Ploegen met de volle buit of nog zonder punten zorgen nu al voor een duidelijk verschil. Komend weekend hebben we de vierde competitieronde waar weer een paar aardige duels op het programma staan.
logo
In Winsum krijgt VIBOA bezoek van Oranje Nassau. De Winsumers verloren hun eerste drie wedstrijden en ook de bezoekers zitten nog niet in een flow. De stadjerders scoorden uit hun drie duels vier punten. Een matige start voor een ploeg die door velen als een van de favorieten voor het kampioenschap in 1E wordt gezien. In Winsum kunnen de oranjehemden een tegenstander verwachtten die eindelijk weleens van die hatelijke nul af wil. Dat zal nog een hele klus worden voor VIBOA dat rekening moet houden met een ON dat zich nu al geen puntverlies meer kan veroorloven richting een eventuele eerste periode winnen. Vanaf het seizoen 2002/2003 kwam VIBOA de tegenstander van zaterdag in Winsum zeven keer tegen. Vier keer ging de winst naar de thuisclub. Twee keer werd er verloren en een keer eindigde VIBOA-Oranje Nassau in een gelijkspel. Gezien die resultaten zou de thuisploeg favoriet zijn mede omdat de twee laatste edities door de geelhemden werden gewonnen. Of dat zaterdag ook het geval zal zijn zullen we zaterdag rond half vijf weten. Prognose Puurvoetbalonline: VIBOA-Oranje Nassau: 3.
Omlandia-SV Bedum is eveneens een mooi affiche in 1 E. De ‘burenruzie’ zorgt altijd voor de nodige emotie. Dat is iets wat het voetbal alleen maar leuker maakt. Heel veel hebben Omlandia en SV Bedum nog niet tegen elkaar gespeeld. In het verleden, toen de zaterdagtak van de Bedumers nog CVVB heette, uiteraard wel. Twee keer stond Omlandia thuis tegenover SV Bedum en twee keer bleven de punten in Ten Boer. Of dat zaterdag ook gaat gebeuren is nog een open vraag want de Bedumers zullen, na vorig seizoen twee keer te hebben verloren, op revanche uit zijn. De thuisploeg zal zich echter willen revancheren voor het verlies van vorige week tegen Buitenpost. Dat zorgt er voor dat het duel nu al op scherp staat. Een duel dat als aanvangstijd 17.00 uur heeft. Dit als extra service naar de voetballiefhebbers die dit duel graag willen bijwonen maar daar door eigen voetbalactiviteiten niet toe in staat zijn. Puurvoetbalonline prognose: Omlandia-SV Bedum: 3