Zeester een drietje en winst voor SIOS.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We zijn twee speelronden onderweg in het seizoen 2015-2016. Dat betekent dat er bij sommige clubs met zes punten uit twee duels van een prima start gesproken zal worden. Bij een ander zal er echter gesproken worden over een slechte start wanneer de hatelijke 0 nog niet is weggespeeld. Dit weekend spelen we ronde drie en ook nu zal Puurvoetbalonline er een aantal interessante duels uitlichten.
logo
Zeester was in de tweede speelronde vrij. De vijfde klasse C is er namelijk een met dertien teams. Het eerste duel van de Zoutkampers eindigde in een 3-2 nederlaag tegen De Sweach. Een tegenstander die door teamleider/bestuurslid als een kanshebber voor de titel wordt gezien. Zaterdag wacht er weer een thuisduel voor de ploeg van Gezinus Oosterhuis. Haulerwijkse Boys is op dit moment de koploper in zaterdag 5C. De ploeg won zaterdag met 7-0 van Boornbergum en een week eerder met 1-0 van Noordbergum. Wat dat zegt over de kracht van Haulerwijkse Boys zal nog moeten blijken maar voorlopig heeft de ploeg wel zes punten uit twee duels. Vorig seizoen werd het een 5-1 zege voor Haulerwijkse Boys. Toevallig was ik bij dat duel aanwezig en toen was er sprake van een wat geflatteerde nederlaag voor Zeester. Hoe de zaken er voor zaterdag voor staan is echter lastig in te schatten. Ik zag Zeester in de voorbereiding drie keer spelen. In die drie wedstrijden ging het in verhouding met vorig seizoen een stuk beter. Maar wat dat voor de competitie laat zich daarom een beetje raden. Op basis van het duel tegen De Sweach, die het gezien het eigen verslag niet altijd even gemakkelijk had in Zoutkamp, zou er wat te halen moeten zijn voor de thuisploeg. Maar de bezoekers komen echter met de volle buit aan punten naar hun derde duel. Dat zorgt er voor dat een gelijkspel denk ik toch het hoogst haalbare voor de thuisformatie zal zijn. Zeester-Haulerwijkse Boys:3.

Stedum-SIOS is een wat ‘vreemd’ duel. Niet omdat de spelers vaak vreemd gedrag vertonen maar meer omdat er in de laatste acht wedstrijden in Stedum maar één keer een 0-0 genoteerd kon worden. In de overige duels werd er steeds gescoord. In de zeven duels scoorde thuisclub Stedum dertien keer en de bezoekers uit Sauwerd vijftien. SIOS won vier keer en de Stedumers drie keer en een keer dus een gelijkspel. In het seizoen 2012-2013 werd er in het duel het meeste gescoord. Toen werd het een 3-5 zege voor de ploeg van toenmalig Auke Doornbosch. Ik had die avond Auke aan de lijn die eerlijk vertelde dat het een knotsgekke wedstrijd was geweest. De kansen die SIOS kreeg werden bijna allemaal omgetoverd in een doelpunt vertelde Auke die toegaf dat het een beetje een ‘gestolen’ zege was. Vorig seizoen verloor SIOS in Stedum. Een dure nederlaag voor het team van Erwin Molog die door de nederlaag zijn kansen op het bereiken van de nacompetitie aardig om zeep hielp. Stedum staat in het nu nog pril seizoen op nul punten en SIOS heeft drie punten behaald. De Stedumers zijn door de nodige blessures en een schorsing verzwakt aan het seizoen begonnen. Iets wat niet geldt voor de tegenstander van zaterdag die redelijk compleet aan het duel kan beginnen. Dat zorgt er dan ook voor dat SIOS licht favoriet is in Stedum. Een SIOS dat aspiraties heeft richting in eerste instantie de nacompetitie en wie weet meer. Stedum-SIOS: 2