Geen winnaars in Oostwold en Roodeschool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We zijn twee speelronden onderweg in het seizoen 2015-2016. Dat betekent dat er bij sommige clubs met zes punten uit twee duels van een prima start gesproken zal worden. Bij een ander zal er echter gesproken worden over een slechte start wanneer de hatelijke 0 nog niet is weggespeeld. Dit weekend spelen we ronde drie en ook nu zal Puurvoetbalonline er een aantal interessante duels uitlichten.
logo
Pelikaan S-De Pelikanen is een wedstrijd die dit weekend als een van de smaakmakers in 3C gezien mag worden. De thuisploeg verloor zaterdag verrassend met 2-0 van Aduard 2000 en De Pelikanen wist uit bij Mamio met 1-2 te zegevieren. Gezien de sterkte van 3C mag het puntverlies van Pelikaan S als vervelend voor de ploeg van trainer John de Hoop gezien worden. De verwachting is namelijk dat VV Groningen, Appingedam en Pelikaan S de te kloppen ploegen zijn. Wanneer je dan al snel in het seizoen tegen een niet ingecalculeerd verlies aanloopt is dat simpelweg heel vervelend. Dat overkwam de ploeg uit Oostwold in en tegen Aduard waar de kansen er wel kwamen maar de doelpunten niet. Bij de tegenstander van zaterdagmiddag, De Pelikanen, lag dat anders. Na een relatief simpele 4-0 overwinning op HFC’ 15-zaterdag werd er een week later met 1-2 gewonnen bij Mamio. Een zwaarbevochten zege volgens trainer Remy van der Wal. ‘Onze doelman heeft ons er door gesleept. Daar kunnen we kort over zijn.”
De Pelikanen gaat met zes punten in de tas toch even anders naar Oostwold dan wanneer je nog geen punt hebt behaald. Pelikaan S echter zal de ‘fout’ van Aduard willen herstellen en zal zo scherp als een pas geslepen mes zijn. Een nederlaag kan de ploeg zich namelijk niet meer veroorloven wil men in het spoor van concurrent VV Groningen blijven. Op dit moment gaan er vier ploegen, VV Groningen, SC Loppersum, Aduard 2000 en De Pelikanen, met de volle buit aan punten aan de leiding. De thuisploeg moet dus winnen wil het gat nu al niet te groot worden. Toch denk ik dat De Pelikanen gaan stunten en het op een puntendeling zal uitdraaien op Sportpark Oostwold. Pelikaan S-De Pelikanen: 3.

Corenos- Middelstum is een mooi affiche. Het is naast een streekderby ook een duel waar voor beide teams wat te verdienen valt. Zowel Corenos als Middelstum is nog ongeslagen en kunnen zaterdag prima zaken doen. Corenos won zijn eerste wedstrijd van Harkstede en speelde zaterdag gelijk. De Middelstumers deden het nog beter want eerst werd Westerlee en een week later Onstwedder Boys aan de zegekar gebonden. Beide teams hebben zes keer weten scoren in deze nog prille competitie waarbij de Roodeschoolsters drie tegentreffers moesten incasseren Middelstum-keeper Thomas Eek nog maar een keer hoefde te vissen. De resultaten in eerdere edities spreken in het voordeel van de gasten. Van de tien laatste duels won Middelstum 7x en speelde het 1x gelijk. Twee keer was Corenos de winnaar die zaterdag graag als winnaar van het veld wil stappen. Dat zou namelijk betekenen dat er met 7 uit 3 van een prima start gesproken kan worden. Middelstum doet bij winst helemaal goede zaken want met 9 uit 3 mag je spreken van een droomstart. Vorig seizoen gaf de thuisploeg de zege wel heel erg knullig weg en dat zal zaterdag zeker een woordje meespreken. Het zal een duel worden waar beide ploegen veel strijd moeten leveren om tot winst te komen. Eerlijk gezegd denk ik dat er geen winnaar zal komen in Roodeschool dus wordt de prognose. Corenos-Middelstum:3