Remises in Eenrum en Hoogezand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn voor het grootste gedeelte gespeeld. Dat zorgt er voor dat we de balans kunnen opmaken van wie er doorgaan en wie zich alleen nog maar op de competitie hoeven te richten. Daar aan vast koppelen we direct een voorbeschouwing richting de eerste competitieronde die in het weekend van 5 en 6 september van start gaat.

Eenrum kan zich ook op de competitie richten. Voor de roodbaadjes is het bekerverhaal voorbij na duels tegen Velocitas, ONB en Zwaagwesteinde. Zondag wacht Zuidlaarderveen dat vorig seizoen uit de derde klasse degradeerde. Direct een stevige tegenstander voor het team van Ronald Bouwman die een vijftal spelers zag vertrekken. Dat was in Zuidlaarderveen anders want daar veranderde niet veel aan de selectie. Ook Zuidlaarderveen wist geen van zijn drie bekerduels te winnen maar wat in een periode van voorbereiding niets zegt. Voor beide ploegen zal het daarom aftasten worden wat het duel van zondag betreft. Want wat zegt een eventuele overwinning als die op een zwakke broeder tot stand is gekomen. Gezien de personele problemen zou Eenrum weleens tevreden kunnen zijn met een gelijkspel en wat voor de gasten ook kan gelden. Prognose Eenrum-Zuidlaarderveen: 3.

Kloosterburen mag zondag naar Hoogezand waar Kwiek als eerste opponent wacht. Beide ploegen troffen elkaar ook in de bekerpoule waar beide trainers niet echt blij mee waren. Beide ploegen bekeren niet verder want de winnaar in deze poule werd SV Bedum. De Bedumers presteerden prima in de beker zodat de zondagtak de Bedumer eer in het bekervoetbal mag ophouden. Kwiek-Kloosterburen is ook een duel tussen twee ploegen die gaan voor een hoge klassering. Dat gaven beide trainers tenminste aan in de vele voetbalbijlages die er deze week uitkwamen. Of dat te voorbarig is zal moeten blijken maar de withemden staan wel voor een lastige opgave. Vorig jaar werd het nog een 5-2 zege voor Kloosterburen. Een uitslag waar men nu direct voor zou tekenen. Prognose Kwiek-Kloosterburen:3