Geen garanties voor Middelstum, eerste thuiszege Corenos.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn voor het grootste gedeelte gespeeld. Dat zorgt er voor dat we de balans kunnen opmaken van wie er doorgaan en wie zich alleen nog maar op de competitie hoeven te richten. Daar aan vast koppelen we direct een voorbeschouwing richting de eerste competitieronde die in het weekend van 5 en 6 september van start gaat.
                                      
Middelstum wist de volgende bekerronde te bereiken door in een poule van drie ploegen zijn beide wedstrijden te winnen. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra won op 22 augustus met 4-1 van Westerlee en was een paar dagen later met 2-4 te sterk voor vijfdeklasser Zeester. Dat zorgde voor een goed gevoel bij de Middelstumers die eerder in de voorbereiding ook al van derdeklasser De Heracliden hadden gewonnen. Maar prestaties uit het verleden zeggen ook in Middelstum richting natuurlijk niets. Zaterdag wacht namelijk het eerste competitietreffen waar Middelstum voor naar ….Westerlee gaat. Dan moet blijken wat de resultaten in het bekertoernooi en in de vriendschappelijke duels waard zijn geweest. Mijn gevoel zegt, nadat ik Middelstum drie helften heb zien spelen dat het team in de breedte sterker is geworden. Zoals teamleider Harm Visser het opmerkte, er kloppen wat jonge jongens op de deur van het eerste elftal. Voor een technische staf is dat prettig wanneer men keuzes kan maken. Vorig seizoen wisten de blauwhemden te winnen in Westerlee en gezien het presteren van Westerlee, de ploeg verloor zaterdag met 3-5 van Zeester, zou dat nu weer mogelijk moeten zijn. Maar zoals we al eerder zeiden, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstig succes. Prognose Westerlee-Middelstum: 3.

Corenos is klaar in het bekertoernooi. De ploeg van Peter Ernst verloor zaterdag van Wildervank en omdat De Pelikanen bij Stedum won was voor de Roodeschoolsters het bekeravontuur voorbij. We kunnen ons nu richten op de competitie waren de woorden van teamleider Frits Meeuwes. Een competitie die voor Corenos begint met een thuisduel tegen promovendus Harkstede. Van de kersverse vierdeklasser waren er op voetbalnoord geen bekeruitslagen te vinden en ook de clubsite gaf dat beeld. Dat betekent dat er weinig over de kracht van de tegenstander bekend zal zijn bij Corenos. De thuisploeg zal met een driepunter zijn visitekaartje af willen geven in zijn eerste competitieduel. Iets wat gezien de trainingsintensiteit van de gasten mogelijk moet zijn. Prognose Corenos-Harkstede: 1.