De Pelikanen en FC LEO: Thuisvoordeel is bepalend.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn voor het grootste gedeelte gespeeld. Dat zorgt er voor dat we de balans kunnen opmaken van wie er doorgaan en wie zich alleen nog maar op de competitie hoeven te richten. Daar aan vast koppelen we direct een voorbeschouwing richting de eerste competitieronde die in het weekend van 5 en 6 september van start gaat.


                     
De Pelikanen en HFC’15 openen op woensdag 2 september het seizoen 2015-2016. Het duel in Appingedam wordt eerder gespeeld omdat dit weekend in Hoogkerk in het teken staat van de fusie tussen CSVH en Hoogkerk. Dit gebeuren wil men graag groots vieren zodat de duels op zowel zaterdag als zondag eerder gespeeld gaan worden. De Pelikanen wisten door een gelijkspel tegen vijfdeklasser Wildervank en overwinningen op de eveneens vijfdeklasser Stedum en vierdeklasser Corenos de volgende bekerronde te bereiken. Iets wat er voor de formatie uit Hoogkerk niet in zat. De Hoogkerkers verloren namelijk van derdeklasser Dokkum, wonnen van vierdeklasser Niekerk en verloren van tweedeklasser Hardegarijp. Resultaten waar wel mee te leven viel want de zaterdagtak van HFC’15 is iets wat afgeroomd. Van de selectie van vorig seizoen vertrokken Rutger Hofsteenge en Nick Matulessy naar Nieuw Roden. Daarnaast stapten Johan Honebeek, Michel Ypema en Marijn Scheltens over naar de zondagafdeling. Dat mogen we gerust een forse aderlating noemen waar het gaat om de kracht van het ‘nieuwe’ HFC’15. De Pelikanen, waar Bedumer Remy van der Wal aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begonnen is, geldt daarom  als licht favoriet in dit eerste duel van zaterdag 3C.  Dit op basis van het thuisvoordeel. Prognose De Pelikanen-HFC’15: 1
                                  
FC LEO kan deze week eindelijk echt aan zijn voorbereiding op het seizoen 2015-2016 beginnen. Trainer Klaas van der Ploeg ziet deze week namelijk de laatste vakantiegangers terugkeren. Dat zal ook nodig zijn want drie bekerduels verliezen met 8-1, 8-2 en 8-3 betekent dat er in Leens nog wel wat moet gebeuren. De Leensters krijgen zaterdag met Friese Boys een bekende op bezoek. Een tegenstander waar vorig seizoen twee keer met 3-1 van werd gewonnen. Maar niemand hoeft de ervaren coach Klaas van der Ploeg te vertellen dat prestaties uit het verleden niets voorstellen. Van der Ploeg betitelde zaterdag de ploeg uit Kollumerzwaag als een lastige tegenstander. Een tegenstander die op doelsaldo in het bekertoernooi de volgende ronde wist te bereiken. Zaterdag zag ik de Leensters voetballen tegen tweedeklasser The Knickerbockers. Bij de thuisploeg ging het lampje na iets meer dan 70 minuten uit. De stand was toen 3-4 in het voordeel van de gasten waar het uiteindelijk nog 3-8 werd. Dat zal, zo zal Klaas van der Ploeg zijn mannen vertellen, anders moeten wil men de drie punten in Leens houden waarbij ik denk dat de Leensters op basis van een stukje teamspirit en het thuisvoordeel daar in zullen slagen. Prognose FC LEO-Friese Boys: 1.