Zege voor Viboa, verlies voor SV Bedum en Omlandia

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn voor het grootste gedeelte gespeeld. Dat zorgt er voor dat we de balans kunnen opmaken van wie er doorgaan en wie zich alleen nog maar op de competitie hoeven te richten. Daar aan vast koppelen we direct een voorbeschouwing richting de eerste competitieronde die in het weekend van 5 en 6 september van start gaat.


Viboa zorgde voor een daverende verrassing door in een poule met twee hoofdklassers, Drachtster Boys en Be Quick 1887 en een eersteklasser, Hoogezand, de volgende bekerronde te bereiken. Door overwinningen tegen de beide hoofdklassers waren de Winsumers er al in geslaagd om de volgende ronde te bereiken zodat het duel tegen Hoogezand volgens www.viboa.nl iets anders benaderd werd dan de twee voorgaande duels. In Hoogezand werd het een 3-1 verlies voor de Winsumers die het zaterdag voor de competitie mogen opnemen tegen Blauw Wit'34 uit Leeuwarden. De ploeg uit Leeuwarden werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse maar liet in zijn bekerpoule nog geen verpletterende indruk achter. Alle drie de duels werden verloren door de ploeg van trainer Kees Jansen die aan zijn vierde seizoen bij de Blauw/witten begint. Dat zorgt dat Puurvoetbalonline de Winsumers als winnaar tipt in het competitieduel tussen Blauw Wit '34 en Viboa. Prognose Blauw Wit'34-VIBOA: 2.

Waar VIBOA voor een prima prestatie zorgde verging het SV Bedum-zaterdag beduidend slechter in zijn bekerpoule. Drie nederlagen tegen HZVV, WVV en Alcides zijn geen resultaten waar je vrolijk van wordt. Als verzachtende omstandigheid mag aangevoerd worden dat er twee sterke hoofdklassers waren geloot en een eersteklasser, WVV, dat ook aardig aan de weg timmert maar toch. Zaterdag komt er met Dronten een tegenstander naar Bedum die vorig seizoen in district Oost speelde. Een district wat door velen als een district wordt gezien waar het niveau hoger ligt. Die geluiden hoor je veel en waar een van de trainers die ik mocht bellen voor de voetbalbijlages een heldere verklaring voor had. 'Wij zijn met FC Groningen en Cambuur met maar twee clubs in het betaald voetbal vertegenwoordigd. In district Oost is dat met FC Twente, Heracles, PEC Zwolle, Heerenveen en ook Emmen duidelijk anders. Alles wat bij die clubs afvalt komt in de top van het amateurvoetbal terecht. “ Een heldere verklaring en vandaar dat SV Bedum-zaterdag een pittige klus te wachten staat tegen een ploeg die ook zijn drie bekerduels verloor. Gezien de sterkte van district Oost zal het eerste duel de Bedumers echter nog geen punten opleveren. Prognose SV Bedum-Dronten: 2.


Omlandia wist uit zijn drie bekerduels vier punten te scoren. De Ten Boersters weten echter nog niet of ze verder gaan in het bekertoernooi omdat het duel Rolder Boys-ACV nog niet gespeeld is. Dit duel staat voor dinsdag 1 september op het programma waarbij ACV aan een gelijkspel voldoende heeft om de volgende ronde te bereiken. Omlandia begint zaterdag het seizoen met een uitduel tegen Groen Geel. De stadjerders promoveerden vorig seizoen als kampioen, na een stevige strijd om de titel met Noordscheschut, naar de eerste klasse. Een onberekenbare tegenstander die in de bekerpoule nog niet van zich liet spreken mag Groen Geel genoemd worden. Het duel op Corpus zal echter op basis van zijn onberekenbaarheid toch een zege voor de thuisploeg worden. Prognose Groen Geel- Omlandia: 1.