EKC wint thuis van Dokkum

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Prietpraat

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden woensdagavond 19 augustus op sportpark Eenrum een oefenwedstrijd tegen voormalig derde klassegenoot CSV Be Quick Dokkum 2 uit de gelijknamige stad.

logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

De beide coaches, Robert Benes en Joost Gerdez, zijn nog bezig het juiste team uit te balanceren en dit soort oefenwedstrijden is hier heel geschikt voor. In de eerste helft was EKC de dominerende partij. Het was duidelijk meer voorin en probeerde met combinatievoetbal de Friese verdediging te slechten. Na 7 minuten kwam EKC toch nog onverwachts aan de leiding. Een afstandsschot van Janet Toonder van ongeveer 25 meter vloog over de Dokkum-keepster in het doel: 1-0. EKC bleef zoeken naar nog een doelpunt maar vooralsnog – ondanks enkele goede kansen – gelukte dat niet. Be Quick Dokkum probeerde wat terug te doen maar was deze eerste helft niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Tot de rust bleef het dan ook 1-0.

In de tweede helft werd EKC wat omgezet en kon Be Quick Dokkum wat meer komen opzetten. Keepster Anna Buist kreeg het nu ook wat drukker dan in de eerste helft maar bleef vrij gemakkelijk overeind. Ook nu waren de betere mogelijkheden voor EKC maar het benutten was ook nu een tweede. Wel liet EKC ook nu zien dat het ook combinatievoetbal kan spelen iets wat in de 2e klasse zeker nodig is. Uiteindelijk gelukte het EKC om in de 84e minuut de score te verdubbelen. Kim Mulder vond Marjon Bos die de keepster passeerde en de stand op 2-0 zette. Hier bleef het bij en mag EKC zich opmaken voor de eerste bekerwedstrijd zaterdag in Assen tegen competitiegenoot Achilles 1894