Het gaat weer los!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

,Het gaat weer los' zou de kop kunnen zijn wanneer het gaat over het weekend van 22 en 23 augustus. Want het bekertoernooi ‘brandt’ het komend weekend los. Puurvoetbal zet deze week een aantal wedstrijden in het Ommelandergebied, en een beetje daarbuiten, op een rijtje die allemaal iets hebben wat ze ‘speciaal’ maakt.
Afbeeldingsresultaat voor foto voetbal humor
In Winsum krijgt VIBOA bezoek van hoofdklasser Drachtster Boys. De Friezen zijn geen onbekende voor de Winsumers. In het seizoen 2012-2013 waren VIBOA en Drachtster Boys nog in een felle strijd verwikkeld om het kampioenschap in de eerste klasse E. De ploeg uit Drachten ging er uiteindelijk met de titel vandoor en promoveerde daarmee naar de hoofdklasse. Een klasse waar het nog steeds in uitkomt. VIBOA wist zich vorig seizoen op het nippertje in veiligheid te spelen via een uitstekende tweede helft van het seizoen en zal als eersteklasser daarom geen favoriet zijn voor de overwinning. Maar voor beide teams is het nog voorbereiding richting 5 september wanneer het  om het  ‘eggie’ gaat.

In Oostwold krijgt Pelikaan-S bezoek van Gorecht. Het naar de derde klasse gepromoveerde Pelikaan-S krijgt een tegenstander op bezoek dat zich heeft versterkt met o.a. Robin Zuidema en Cees Bij de Leij. Zuidema kwam van De Heracliden en Bij de Leij maakte de overstap van De Fivel. In Oostwold waren er deze zomer geen echt grote veranderingen tenopzichte van het vorig seizoen. Toen stond er al een ploeg die goed genoeg zou zijn voor de derde klasse en de verwachting is dat Pelikaan-S daar dit jaar een goed figuur in zal slaan. Daarom zal het duel van zaterdag een aardige testcase voor beide teams zijn richting de competitie.

Derdeklasser De Heracliden krijgt zaterdag bezoek van vijfdeklasser Rood Zwart Baflo. Het vervelende in deze poule was  dat er eerst maar drie ploegen in deze pooule geplaatst waren. Maar De Heracliden-elftalleider Hans Paapst kwam met het nieuws dat als ploeg nummer vier  Meedhuizen alsnog was toegevoegd . Voor ‘Hera’ worden het daardoor drie bekerduels tegen een vijfdeklasser wat richting de competitie natuurlijk niet ideaal is. Qua opbouw richting de start van het seizoen zou de technische staf waarschijnlijk liever een andere opbouw hebben gezien. Voor Rood Zwart Baflo is dat anders want die ploeg  kan nu op zaterdag 29 augustus ook in actie komen.

Noordwolde krijgt bezoek van vijfdeklasser Ezinge. Een duel wat op papier geen probleem mag zijn voor de geelhemden. Van beide teams is er nog maar weinig bekend qua oefenresultaten zodat een beetje moet worden aangenomen dat zowel Roy Kamps als Johan Middel de bekerwedstrijden als oefenduels gebruiken.

In Leens speelt FC LEO voor de tweede keer binnen een paar weken tegen tweedeklasser Zuidhorn. Waar het zaterdag 8 augustus om een echt oefenduel ging krijgt de wedstrijd nu het predicaat: bekerduel. Wat ik vrijdagavond van Klaas van der Ploeg begreep heeft Zuidhorn een prima ploeg. Een ploeg die op 8 augustus een maatje te groot was. Of dat zaterdag ook het geval zal zijn moet nog blijken maar dat het eerste bekerduel voor FC LEO een zware dobber wordt staat eigenlijk wel vast.