EKC wint eerste oefenduel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 8 augustus een oefenduel tegen vierdeklasser VVK uit Groningen. Bij EKC maakten de nieuwelingen Susanne Bergstra, Maaike Remijn (teruggekeerd na enkele seizoenen afwezigheid) en Cynthia Schutrups hun debuut. Maaike Adema stond op doel deze eerste helft en kreeg niet veel te doen.

logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a
EKC was duidelijk de betere ploeg ten opzichte van VVK. Onder leiding van scheidsrechter H. Reitsma nam EKC na 2 minuten dan ook de leiding. Een bal stuiterde vanuit de VVK-verdediging voor de voeten van Sarah Rijzinga die succesvol uithaalde: 1-0. EKC probeerde met combinatiespel er door te komen maar liep toch herhaaldelijk vast of stuitte op een goed keepende VVK-doelvrouwe. Na wat gemiste mogelijkheden was het in de 27e minuut wederom raak. Uit een corner van Rebecca Postma kopte de eveneens van haar langdurige blessure herstelde Wendy Reitsma de 2-0 binnen. Acht minuten later stond het 3-0. Sarah Rijzinga gaf van de linkerflank de bal voor het doel alwaar Cynthia Schutrups klaar stond om binnen te schieten. Hierna brak de rust aan want wegens de warmte en de eerste wedstrijd voor beide ploegen werd besloten twee maal 35 minuten te spelen.

Na de rust stond nieuweling Anna Bolhuis op het doel van EKC en ook zij kende een rustige tweede helft. Ze hoefde nauwelijks in actie te komen. Ook nu controleerde EKC maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. Op dat gebied was VVK goed bezig maar aanvallend waren de stadjerders niet gevaarlijk. Wel was haar keepster weer goed op dreef. Bij EKC speelde nu ook de eveneens teruggekeerde Minke Toonder weer mee. Het gelukte EKC nog éénmaal te scoren. Rebecca Postma brak in de 28e minuut van de tweede helft over links door en schoot de 4-0 binnen. Hier bleef het dan ook bij en is de kop eraf voor EKC. Komende vrijdag op de kermis is het EKC versus EKC onder de 21 jaar, aanvang 17.00 uur sportpark Eenrum.