Het bekertoernooi met een knipoog bekeken deel 4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op 5 en 6 september starten we met het seizoen 2015-2016. Een seizoen dat traditioneel voorafgegaan wordt door het bekertoernooi om de KNVB-beker. Een bekertoernooi waar voor de meeste van de deelnemende ploegen weinig tot geen eer valt te behalen en vaak worden gezien als veredelde oefenduels. Puurvoetbalonline gaat daarom de diverse poules even met een knipoog bekijken en zal proberen van de diverse poules wat aardigheidjes en bijzondere zaken te benoemen.

Voor Jur Smit  staat er als trainer van Nieuw-Roden een pikant duel op het programma. De in Winsum woonachtige Smit mag het met Nieuw Roden namelijk opnemen tegen Hunsingo waar hij vanaf het seizoen 2003-2004 t/m seizoen 2005-2006 als trainer actief was. Net als de derdeklasser uit Winsum zal Nieuw Roden in Groep 2 poule 22 geen favoriet zijn want die rol is weggelegd voor tweedeklasser Helpman dat in  Marco Pesiwarissa een hoofdtrainer uit eigen gelederen heeft aangetrokken. Verder is de vierde ploeg in deze poule voor Hunsingo geen onbekende want Gruno was in de nacompetitie nog de tegenstander voor de Winsumers waar het ging of de roodhemden of de withemden uit Groningen zich in het seizoen 2015-2016 derdeklasser mochten noemen. Dat werden uiteindelijk de Winsumers die verder de laatste vijf jaar steeds de eerste KO-ronde van het bekertoernooi wisten te bereiken.

Van Kloosterburen-trainer Willem Pettinga is bekend dat hij het bekertoernooi ziet als een aanvulling op zijn voorbereidingsprogramma. De trainer uit Mensingeweer heeft dat nooit onder stoelen of banken gestoken wat deze keer niet anders zal zijn. Voor Kloosterburen, Kwiek en SV Bedum komt er ook nog eens bij dat de drie teams elkaar in de competitie ook tegenkomen.  Kloosterburen ontmoet Kwiek zelfs direct op de eerste wedstrijddag terwijl op 1 november de ploeg van Dick Visser in Bedum als gastheer zal fungeren. Beide ploegen  ontmoet Kloosterburen thuis in zijn bekerpoule zodat het op 23 augustus naar Drieborg mag voor zijn eerste bekerwedstrijd. Met Drieborg is direct een oude bekende genoemd want tegen die ploeg wist Kloosterburen, via een 3-1 zege in  2012, de nacompetitie te bereiken waardoor het naar de vierde klasse promoveerde.

Warffum treft in zijn bekerpoule WEO,THOS en FVV. Dat betekent dat de Warffumers een ploeg, FVV, zal tegenkomen die ze ook in de competitie treffen. Verder zijn alle drie de opponenten vijfdeklassers wat betekent dat er zeker kansen liggen voor de formatie van trainer Simon Bos om de eerste KO-ronde te bereiken hoewel ook het FVV van trainer Marinus Siekman als een belangrijke gegadigde voor het bereiken van de volgende ronde moet worden gezien.