Twee sterkhouders vertrekken bij FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Kampioen FC LEO zal het bij zijn rentree in de derde klasse moeten doen zonder Marko Rietema en Stan Buikema. Waar Buikema de overstap maakt naar VIBOA gaat Marko Rietema de gelederen van SEC uit Soest versterken.
Marko Rietema trainde in het seizoen 2014-2015 al voor een groot gedeelte bij de derdeklasser omdat de spits werk had gevonden in Soest. Dat zorgt er daarom voor dat Rietema, die in het kampioensjaar twintig doelpunten voor de Leensters scoorde, het komend seizoen voor de derdeklasser uit Soest gaat spelen. Een logische stap omdat het op en neer reizen in de weekenden en het niet kunnen trainen met je teamgenoten geen ideale situatie is.
Verder heeft Stan Buikema  besloten om het hogerop te proberen. De middenvelder heeft namelijk overschrijving aangevraagd naar VIBOA uit Winsum . De middenvelder heeft al een officieus duel voor de Winsumers gespeeld maar houdt nog wel een slag om de arm wat zijn definitieve keuze betreft. 'Ik wil eerst weten wat de plannen van de nieuwe trainer( Ron de Boer j.s.) zijn. Daarom zal ik voorzichtig zijn met het spelen van een officieel duel zoals een bekerwedstrijd in de voorbereiding.” Dat betekent echter wel dat de kans aanwezig is dat de Leensters bij hun rentree in de derde klasse twee sterkhouders gaat verliezen wat als een stevige aderlating mag worden gezien.