Hoofdtrainer Johan Wardenier door Fc Grootegast ontslagen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Fc Grootegast heeft per direct trainer Johan Wardenier op non-actief gezet, Nieuws wat als een bom insloeg bij Wardenier die met Fc Grootegast nog in de race was voor promotie naar de tweede klasse.
Een trainer vroegtijdig ontslaan komt ook in het amateurvoetbal steeds vaker voor. Echter een trainer ontslaan die nog volop in de race is voor promotie mag als bijzonder worden genoemd. Dat laatste overkwam Johan Wardenier die als trainer van Fc Grootegast dinsdagavond te horen kreeg dat een deel van de spelersgroep niet meer met hem verder wilde. Een situatie die  als een donderklap bij heldere hemel kwam voor zowel het bestuur als de trainer die deze situatie niet had zien aankomen. ‘Zo kan je het wel zeggen en gezien de reactie van het bestuur zij ook niet. Je weet dat er in een seizoen altijd wel een keer iets gebeurt waardoor je even met elkaar moet zitten. Dan moet er even met elkaar gepraat worden. Daarnaast moet je als trainer weleens minder leuke beslissingen nemen. Die moet je nemen omdat de ambitie van Fc Grootegast is om door te groeien naar een hoger niveau. Daar horen soms impopulaire maatregelen bij waar je als trainer niet voor weg kunt lopen maar waar niet iedereen even goed mee omgaat. Bij wat er nu is gebeurt, kijk je eerst naar jezelf waarbij ik weet dat in de laatste paar maanden mijn dagelijkse werkzaamheden veel energie hebben gekost. Dan kan het wel eens gebeuren dat je wat feller reageert dan je zou willen.” aldus de ervaren trainer die zijn ergste boosheid al weer wat kwijt is. ‘Ik was uiteraard boos mede doordat ik het niet had verwacht. Mijn boosheid is nu wat naar de achtergrond gedrukt en waar teleurstelling voor in de plaats is gekomen. Ik zag Fc Grootegast namelijk als een prachtige uitdaging want er zit voldoende potentie om tweedeklasser te worden en misschien nog wel meer. Dat ik dat niet mag en kan afmaken doet pijn.”
Wardenier is echter nog niet klaar in het amateurvoetbal want strijdlustig klinkt de opmerking, ik sta overal voor open. ‘Ik voel mij nergens te groot voor. Of dat als hoofdtrainer is of bij de jeugd maakt mij niet uit. Ik sta namelijk nog te graag op het veld,” aldus de in Leek woonachtige oefenmeester die verder hoopt dat het Fc Grootegast lukt om de tweede klasse te bereiken. ‘Dat hoop ik oprecht want de club verdiend een promotie naar de tweede klasse. Dus wat betreft hoop ik oprecht dat de spelersgroep zaterdag op de platte kar door het dorp zal gaan en waar ik graag als trainer bij aanwezig had willen zijn.

Gezien de summiere informatie op de clubsite was het op dit moment helaas niet mogelijk om een reactie vanuit het bestuur van Fc Grootegast te bemachtigen ( j.s. )