Nieuwe trainer voor Drachtster Boys Zaalvrouwen

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Prietpraat

De speelsters en begeleiding van Drachtster Boys Zaalvrouwen 1 zijn uitermate content met de aanstelling van Symen Abe Hoekstra als trainer van de 1e selectie. Hoekstra tekende woensdagavond 22 april, in aanwezigheid van voorzitter Gijs Lokhorst, penningmeester Tedo Rijm en Hoofdsponsor Pieter de Leur van BINNEN eten en drinken, een eenjarig contract.
Symen Abe Hoekstra heeft als zaalvoetballer gespeeld voor o.a. Avanti en het Friesland College. Als trainer had hij Avanti, Friesland College en Leekster Eagles onder zijn hoede en recentelijk won hij, als ad interim trainer, de Noordelijke zaalbeker met Emmeloord heren 1. Hij beschikt over het hoogst haalbare zaalcoach diploma (TC 2) en is ook parttime trainer/docent bij de KNVB.
Hoekstra wordt de opvolger van Jos Alkema, die momenteel nog samen met de vrouwen verwikkeld is in de strijd om het landskampioenschap. In het dagelijks leven is hij docent economie/handel en administratie aan de Burgemeester Harmsma School te Gorredijk en woont hij in Cornjum. Hij ziet in het trainerschap bij de Drachtster vrouwen veel uitdaging in de speelwijze en de te behalen resultaten.