Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel 5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

noordpers20gebouw20entre64302

 

Het pand van NoordPers BV waar ook de redactie van de Ommelander Courant gevestigd is

Nu ben ik met heel veel dingen rustig van het weggooien maar de Ommelander Couranten die door de bus glijden treffen dat lot niet. Bij het zoeken naar iets wat ik even nodig had voor wat betrof een verslag kwam ik ook de voetbalbijlage die voor aanvang van het seizoen 2009-2010 gemaakt was tegen. Ik besloot de deze nog eens te lezen maar met de wetenschap hoe het er in de diverse competities aan toe was gegaan. Op pagina 19 voorspelde trainer Jan Afman Rood Zwart Baflo een mooie toekomst en de ploeg uit Baflo dat door de ploeg al redelijk werd uitgevoerd. Tegen de hoger geplaatste ploegen werden er goede resultaten neergezet dat het team vertrouwen zal geven in de vijfde klasse. Het behalen van de vijfde klasse werd wel zeer ludiek gevierd in Baflo. Alle ploegen wisten voor de competitie al dat ze in het seizoen 2010-2011 als vijfde klasser bij de bond geregistreerd zouden staan. De foto in de Ommelander Courant met de selectie op de platte kar door Baflo deed velen glimlachen maar er waren er ook die hun wenkbrauwen fronsten. Die dachten waarschijnlijk ook dat een rondrit op een platte kar na een verplichte promotie wel een beetje gênant was. Verjongd Viboa wacht interessant jaar was de kop boven het artikel dat Jasper Dijkstra schreef in samenspraak met trainer Hans van der Ploeg. De oefenmester hoopte op een plaats tussen vijf en tien maar de belangrijkste doelstelling was handhaven. Dat laatste lukte wel hoewel het tot aan het einde van de competitie spannend bleef in de hoek waar de klappen vielen. Uiteindelijk werd in de wedstrijd tegen CVVB het eerste klasserschap veilig gesteld wat een hele opluchting in het VIBOA-kamp betekende. Bij buurman Hunsingo gaf de halverwege het seizoen 2008-2009 als trainer bij de Winsumers begonnen Egbert Darwinkel aan dat een plaats bij de eerste vier de doelstelling was. Met de nieuwe spelers Reinout Geuze, Sander Smit, Stijn Bisschop en Ricardo Terhave in de gelederen werd Hunsingo echter glorieus kampioen. Egbert Darwinkel liet zijn manschappen zeer verzorgd voetbal spelen en de meeste ploegen werden met duidelijke cijfers verslagen. En ik denk dat de doelstelling van Egbert in de vierde klasse, gezien het materiaal dat er bij Hunsingo rondloopt met de aanstormende talenten als Paul Broekhuizen en Bram Durenkamp, het zelfde zal zijn maar dat er weleens mooie dingen bij de Winsumers kunnen gebeuren.