Het aantal 'afgelaste' wedstrijden loopt de spuigaten uit.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dat het aantal ‘afgelaste’ wedstrijden in de zaal en op veld de spuigaten uitloopt is algemeen bekend. Iets wat steeds meer clubs, trainers, leiders en ook de KNVB tegen de borst stuit.
logo
Dat het aantal ‘afgelaste’ wedstrijden steeds groter wordt zien velen zo langzamerhand een groot probleem worden. Een belletje met de mededeling, we komen niet door een tekort aan spelers en klaar is kees. Wedstrijdje wordt verplaatst en we gaan weer over tot de orde van de dag. Gisteren plaatste ik een voorbeschouwing van een zaalvoetbalwedstrijd. Ik had het nog niet online staan of er kwam al een berichtje van een trouwe lezer. De wedstrijd gaat niet door want de tegenstander heeft onvoldoende spelers. Daar moet wel even bij aangetekend worden dat het hier om een eerste selectie ging. Een eerste selectie die over te weinig spelers beschikt mag als vreemd worden gezien. Zo dachten ze ook in de plaats waar een thuisploeg van zijn laatste thuisduel een leuk feestje wilde maken maar wat dus ‘gewoon’ niet door ging.
Maar niet alleen het zaalvoetbal ondervindt hinder van de economische groei in ons land want ook in het veldvoetbal is de website weekendjeweg.nl eentje die veelvuldig bezocht wordt. Ook moeten we de escapades van onze vrienden van FOX niet onderschatten. Door het spelen van duels om 12.30 uur gebeurt het met regelmaat dat teams niet komen opdagen omdat men een wedstrijdje kijken boven het zelf actief bezig zijn verkiest. Al deze ongein wil de bond graag eens aanpakken maar dan moeten er wel digitale wedstrijdformulieren binnenkomen met de melding 'niet opkomen bezoekend (thuis) elftal/team'. Dat kreeg ik namelijk deze week te horen. De bond wil best straffen maar moet dan men wel ingelicht worden door een vereniging die het meer dan beu is dat wedstijden niet gespeeld worden op de momenten, een zaterdag of zondag, wanneer ze zijn vastgesteld. Dat er iets moet gebeuren aan een wildgroei aan ‘afgelaste’ wedstrijden is iedereen duidelijk. Dit kan zo niet doorgaan want vooral in de B-categorie wordt maar wat aangerommeld. Iets wat in de A-categorie wel iets beter gaat maar ook daar wordt er wel heel snel een duel als afgelast gezien.
Daarom alleen al zouden de clubs die het wel irriteert dat er verenigingen zijn die er al jaren een potje van maken eens in actie moeten komen werd mij deze week verteld. Iets wat de bond van harte zou toejuichen omdat men nu machteloos staat tegenover een groep voetballers en voetbalsters die zelf denkt te kunnen bepalen wanneer men wil voetballen.