Transfernieuws Ommelander Courant deel 6

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

 

 

 

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek zoals het vertrek van het drietal Danny Maasdamme, Paolo da Sousa en Angelo Baarslag bij ZEC.

ZEC

Veel veranderingen bij ZEC wat het komend seizoen betreft waar trainer Wout Kluin, na drie jaar Glen Muskiet, als nieuwe oefenmeester in Zandeweer voor de groep zal staan. De eerder voor Noordpool actieve Kluin ziet een groot aantal nieuwe gezichten binnen de selectie want de voetballers die met trainer Glen Muskiet meekwamen zijn nu de trainer niet meer in Zandeweer werkzaam is eveneens vertrokken. Voor deze spelers kwamen Robert Bakker en Arjan Knol van buurman Noordpool en uit Usquert kwam Stefan de Jong de gelederen versterken van de vijfde klasser. Verder kwamen de Noordpool A-junioren Marcel Wit, Reinder en Arjen Wieringa naar ZEC waardoor er weleens een jonge ploeg rond de twee routiniers Jos Klip en Ronny Bakker gebouwd zou kunnen worden. Een andere routinier, Jan Posthumus, gaf het stokje over aan talentvolle 17 jarige Dennis Werkman. De jonge doelman, die getraind wordt door zijn voorganger, werd vorige maand tijdens een clinic van Frans Hoek uitgeroepen tot meest talentvolle doelman waardoor ZEC, wat de toekomst betreft, een zeer adequate opvolger voor Jan Posthumus in huis heeft. Hoewel het er in het afgelopen seizoen donkere wolken boven ZEC hingen wat het eerste elftal betrof breekt nu de zon weer door in Zandeweer. Een totale leegloop werd voorkomen en de ploeg hoopt het komend seizoen op een rol bovenin de vijfde klasse of nog mooier promotie naar de vierde klasse. Met alle respect voor de tegenstanders van ZEC hoop ik dat ook want persoonlijk vind ik dat prima voetballers als Jos Klip en Ronny Bakker niet in de vijfde klasse, wat op dit moment de laagste klasse van het amateurvoetbal is, behoren te voetballen.