Zaterdag belangrijke wedstrijden voor v.v. Stedum in het bijzijn van hopelijk een zonnetje!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Aanstaande zaterdag komen de drie senioren elftallen van v.v. Stedum allemaal in actie! Als we de weergoden moeten geloven wordt de zaterdag een zonnige dag in Stedum! Dus wellicht terrasjes weer bij v.v. Stedum! Het eerste en het tweede elftal hebben de eer om in het eigen stadion te spelen. De veteranen spelen de jaarlijks terugkomende derby in en tegen SC Loppersum!
Het eerste elftal speelt om 14:30 in Stedum tegen SIOS uit Sauwerd. De ploeg van Stedum trainer Leendert Nieborg wacht een lastige klus. De ploeg uit Sauwerd is in vorm en doet nog volop mee in de race om het kampioenschap! SIOS dat in de zomerstop is versterkt met enkele jeugdige spelers speelt leuk en attractief voetbal en heeft al sinds 25 oktober niet meer verloren.. In Sauwerd gingen de Stedumers met maar liefst 5-0 ten onder! De Stedumers zijn er op gebrand om zich hiervan te revancheren en om deze knappe reeks van SIOS zaterdagmiddag te beëindigen. Het beloofd dus een leuke en spannende wedstrijd te worden!

Het tweede elftal van v.v. Stedum speelt om 12:15 uur in Stedum tegen De Heracliden 3. Vorige week speelde de Stedum in eigen huis ongelukkig met 2-2 gelijk tegen het 4e elftal van De Heracliden. In de slotminuten maakten de Heracliden nog de gelijkmaker. Concurrent Aduard wist wel te winnen waardoor de Stedumers momenteel weer hekkensluiter zijn met twee punten achterstand op Aduard 2000. Er moet dus gewonnen worden in Stedum!

Het derde elftal speelt om half 3 de derby in en tegen Loppersum. De vedettes van Stedum en Loppersum spelen al jaren tegen elkaar in competitie verband en dit leveren bijna altijd leuke doelpuntrijke wedstrijden op. Tijdens de wedstrijden is er altijd veel strijd, maar na afloop drinken beide teams altijd tot aan de laatste ronde gezamenlijk wat drankjes! De thuiswedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hopelijk maken de Stedumers de favorieten rol gezien de stand op de ranglijst waar en nemen ze de drie punten mee naar het pittoreske Stedum!