Transfernieuws Ommelander Courant deel 5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 


 

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek zoals de overstap van Siebrand Solinger.

fotosiebrandSiebrand Solinger foto: Oosterveld fotografie: Bart Oosterveld

Siebrand Solinger: Opmerkelijke stap

De opmerkelijkste overstap naar een andere vereniging maakte Siebrand Solinger. De trainer van SIOS maakte al vroegtijdig bekend dat zijn activiteiten binnen de Schaatsacademie en als leraar LO aan het Röhlingcollege bijna niet meer te combineren was waardoor de ploeg uit Sauwerd op zoek moest naar een nieuwe trainer. Dit werd de bij Stedum vertrekkende Rob Brouwer die toevalligerwijs Siebrand had laten debuteren bij de v.v. Eenrum in het eerste elftal. Rond het aanstellen van Rob werd er al gefluisterd dat Siebrand als speler bij SIOS zou blijven en het trainerschap een jaartje zou laten voor wat het was. Bij Eenrum was hij ondertussen door de kersverse voorzitter Ger Dijkstra gevraagd of hij nog een geschikte oefenmeester wist voor de Eenrumers nadat het bestuur besloten had om het contract met Wim Nubé niet te verlengen. Maar de spoeling was dun en begon het toch weer te kriebelen bij de jonge oefenmeester uit Bedum waardoor hij met Eenrum een contract voor een jaar overeen kwam. Dus blijft alles bij het oude wat Siebrand betreft al zal dat voor de beide spelersgroepen iets anders zijn. Als trainer is hij een rustig persoon maar als speler is hij zeer nadrukkelijk aanwezig. Rob Brouwer gaf dan ook aan blij te zijn met zijn aanwinst en ik denk ook dat SIOS, waar verder iedereen gebleven is wat betreft de 1e selectie, een prima ploeg zal hebben het komende seizoen. Naast Siebrand zal namelijk ook Sky Kluivert zijn opwachting in het eerste team mogen maken. De snelle aanvaller verhuisde van het westen naar Sauwerd maar mocht alleen maar in de reserveteams van de Sauwerders uitkomen op last van de KNVB. Die problemen zijn nu achter de rug waardoor SIOS zeker een van de outsiders wordt wat betreft een hoge klassering in de vierde klasse D zaterdag.