Zaaldames Drachtster Boys reizen voor niets naar Amsterdam.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Afgelopen vrijdag stond voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys de laatste competitiewedstrijd tegen verliezend bekerfinalist Zuidoost United in Amsterdam op het programma. Met het oog op de play-offs die volgende week beginnen, was deze wedstrijd nog van belang om de eindstand in de reguliere competitie te bepalen.

 
Nadat Drachtster Boys de warming up had afgerond, bleek dat er een technisch mankement aan één van beide doelen was. De materiaalman van het Bijlmer Sportcentrum werd er bij gehaald en hij heeft enkele bouten weer vastgedraaid. De teams gingen de kleedkamer in, waarna de line-up na een vertraging van een kwartier kon beginnen. Bij de controle van de scheidsrechter bleek echter dat één van de haken waarmee het doel aan de grond bevestigd wordt, ontbrak waardoor het doel los stond. Scheidsrechter Waleveld kon niet anders, dan de wedstrijd af te gelasten. Drachtster Boys kon dus onverrichter zaken terug keren naar Drachten.
Omdat de play-off wedstrijden vrijdag aanstaande al op het programma staan, is het noodzakelijk dat de wedstrijd door de week alsnog gespeeld wordt. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld op maandagavond 13 april om 20.30u.
Omdat Os Lusitanos de laatste wedstrijd gewonnen heeft en nu 2 punten voorsprong heeft, is het voor Drachtster noodzakelijk om te winnen om de eerste plaats  op de ranglijst weer te veroveren. Wint Drachtster Boys in Amsterdam, dan speelt het vrijdag 17 april in Sittard tegen FSG/Gezien.nl, in alle andere gevallen speelt Drachtster Boys in Schiedam tegen vv Pernis. Op 24 april staat voor Drachtster Boys de return op het programma, thuis in de Lasconhal om 21.15u. Deze avond wordt ook de bekerfinale van het district Noord in de Lasconhal gespeeld. Drachtster Boys VR2 plaatste zich hier gisteravond voor door met 1-2 te winnen van Futsal Heerenveen VR1. Dit kon wel eens een Drachtster onderonsje worden; Drachtster Boys VR3 speelt op vrijdag 17 april de andere halve finale tegen Avanti/Keuning advocaten VR1 in Stiens.