Geen stunt voor EKC 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In Kloosterburen speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen zaterdag 11 april tegen de nummer drie van de ranglijst VVSV’09 uit Ulrum/Zoutkamp. Door de goede resultaten van de afgelopen weken dacht men aan een goed resultaat wat coach Kor Nienhuis de uitspraak ontlokte tegen de reporters: ”Zet maar boven je stuk: EKC zorgt voor stunt”.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Hoe anders zou het gaan lopen. In het begin was EKC goed bezig en had een paar goede kansen. Zo werd een goed schot van Anouk Koster in de 6e minuut net gestopt door een overigens goed keepende Jolanda van Dijk. Ook keepster Christina Prins moest enkele keren in actie komen. In de 14e minuut viel de eerste tegenslag. Eerst was Anouk Koster dicht bij een doelpunt maar deze ging net naast. Uit de daarop volgende aanval van VVSV’09 wist keepster Prins ten koste van een corner te redden. Echter deze corner ging via het been van Prins alsnog het doel in: 0-1. De gasten roken meer terwijl EKC wat meer inzakte. Wederom zorgde een bijna identieke situatie voor de 0-2. Een corner van VVSV’09 in de 29e minuut rolde nu via het been van Roos Meijer in het doel. Ondanks pogingen van beide kanten bleef het hierbij.
Na de rust domineerde VVSV’09 en zakte EKC weer terug in haar vroegere spel. Na 12 minuten kwam VVSV’09 weer tot scoren. Esmee Roorda van de MB-junioren kon zo doorgaan en de 0-3 inschieten. EKC kwam er niet meer aan te pas. Grisanne Meijering omspeelde in de 67e minuut keepster Prins en zette haar ploeg op 0-4. Daarna bleef VVSV’09 komen maar werd zelf ook slordiger met de kansen. Aan de andere kant was haar keepster Jolanda van Dijk goed op dreef want de weinige pogingen van EKC die er door kwamen werden door haar onschadelijk gemaakt. Toch wist EKC de schade nog beperkt te houden tot nog één tegentreffer. Jongeling Esmee Roorda tilde de stand in de 77e minuut nadat keepster Prins eerst nog redde de stand naar 0-5. Hier bleef het bij. EKC was enigszins teleurgesteld maar was ook wel zo realistisch dat er tegen de nummer drie niet meer inzet.

EKC 2 – VVSV’09 0-5 (0-2). 14. Prins (e.d.) 0-1; 29. Meijer (e.d.) 0-2; 57. Roorda 0-3; 67. Meijering 0-4; 77. Roorda 0-5.