Omlandia wil blazoen oppoetsen bij BCV

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Lang zat er tegen aanstaand kampioen HZZV een stuntje in voor Omlandia, maar twee strafschoppen in de slotfase zorgden zaterdag uiteindelijk toch voor een 1-2 nederlaag. Jammer, maar niet onoverkomelijk. De verschillen in de subtop zijn nog altijd uiterst klein en een zege zorgt dan ook weer voor een goede klassering. Dat moet zaterdag voor Omlandia gebeuren in Bergum, waar thuisploeg BCV de onderste regionen definitief wil verlaten.

Door: Merijn Slagter

Omlandia zat zaterdag na een aantal minuten al op rozen tegen de koploper uit de Eerste Klasse E. Er waren nog geen 180 seconden gespeeld of HZVV’er Arjan Akkerman schoof het leer in de voeten bij Jan Oosterbeek, die wel raad wist met het buitenkansje: 1-0. Jeroen Haan en Dennis Loer lieten in het vervolg dé mogelijkheden op 2-0 liggen, waardoor de ploeg uit Hoogeveen mocht blijven hopen op resultaat. Het slechte hoofdveld in Ten Boer maakte goed voetballen onmogelijk, maar toch leverde ook het va banque-voetbal van HZVV uiteindelijk het gewenste resultaat voor de ploeg van Karlo Meppelink op. Arbiter Bakker wees tweemaal gedecideerd naar de stip en respectievelijk Erwin Breukelman en Frank Strijker faalden niet vanaf elf meter. Een treffer van Jeroen Haan in blessuretijd had recht gegeven aan de werklust die Omlandia op de mat had gelegd, maar het mocht niet zo zijn. Doelpuntenmaker Breukelman haalde Haan’s inzet van de lijn en stelde daarmee de driepunter voor zijn ploeg definitief veilig. Omdat de concurrentie verloor is de titel voor HZVV slechts een kwestie van tijd.
Gekleurde bril
Waar Omlandia vond dat het meer verdiende, repte HZVV in woord en geschrift na afloop meteen al dat er in Ten Boer maar één ploeg was die wilde voetballen. Het laat zich raden op welke ploeg gedoeld werd. Omlandia-trainer Robbie Wentink kon er wel om lachen. ,,Zoiets wordt geschreven met een gekleurde bril. Gelukkig hebben wij daar minder moeite mee. Volgens mij wilden wij net zo graag voetballen als HZVV. Zij hadden wel meer de bal en probeerden met name in de eerste helft via combinatiespel onze defensie te ontregelen. Maar aangezien ze doorhadden dat het geen nut had, besloten ze in de tweede helft de lange bal te hanteren. Helaas voor ons leverde dat twee strafschoppen voor hen op. Wij probeerden er met tegenaanvallen uit te komen en hebben ook perioden in de wedstrijd gehad dat we het spel controleerden. Ik ben tevreden met wat ik gezien heb, maar ben natuurlijk minder blij met het resultaat.’’
Glans geven
Met nog vijf competitieduels te gaan kan Omlandia – als het geen punten blijft pakken en de concurrentie wel – nog verzeild raken in de degradatiezone. Het gat met naaste achtervolger Bedum is vijf punten, waardoor Omlandia zich nog een eventuele misstap kan veroorloven. Feit is echter ook dat Omlandia na twee winstpartijen ook zomaar weer derde kan staan. ,,We kenden een stroeve start van de competitie, waardoor we na vijf wedstrijden op de laatste plaats stonden. De periode die toen kwam tot de winterstop ging erg goed, waarin de goede resultaten maar bleven komen. We hebben hierdoor lang op de derde plaats gestaan, maar bij de hervatting na de winter kwamen we weer in een wat mindere periode terecht. We zijn nu afgezakt naar de zevende plaats, maar door deze knotsgekke competitie konden we bij een overwinning op HZVV toch 'gewoon' weer derde staan. De spelersgroep en staf zijn niet snel tevreden en vinden dat het altijd beter moet en kan. In de laatste wedstrijden van het seizoen willen we zeker nog wel klimmen in de stand, dan beloon je je eigen seizoen en geeft het net even wat meer glans aan een mooi jaar’’, vindt Wentink.
Opleving
Om het seizoen de gevraagde glans nog mee te geven, is een overwinning op BCV meer dan welkom. Die kwam er eerder dit seizoen ook in Ten Boer, toen Omlandia door een dubieus doelpunt van Martin Oudman (die met zijn hand scoorde) met 1-0 won. Eigenlijk zijn de rollen tussen Omlandia en BCV voor en na de winterstop omgedraaid. Waar Omlandia vooral voor de winterstop goed draaide, kenden de Friezen juist een mindere periode. En waar het na de winterstop qua resultaten bergafwaarts ging bij de Ten Boersters, kenden de Bergumers in de laatste weken juist een opleving. Zo werd er zaterdag nog knap gewonnen van Balk (1-0). Op Tweede Paasdag kwam de ploeg van Uilke Damstra wederom in actie, ditmaal tegen DZOH. Maar in Emmen moest BCV een remise (2-2) toestaan. Smaakmaker van de Bergumers is zonder meer aanvaller Robert Stelpstra, die inmiddels een tweede plek op de topscorerslijst van 1E inneemt met veertien treffers. In Bergum zal men hem volgend seizoen gaan missen, aangezien Stelpstra het dan gaat proberen bij Harkemase Boys. Robbie Wentink is hoopvol voor een goed resultaat bij BCV: ,,Zoals ik net al zei moet je je dit seizoen belonen door in de subtop te eindigen, daar waar we ook thuishoren. Daar hoort een overwinning zaterdag bij. Wat onze concurrenten dan doen, zullen we later zien.’’
BCV – Omlandia gaat zaterdag van start om 14.30 uur op sportpark Koningsland. Arbiter Will heeft daar de wedstrijdleiding in handen.