Omlandia gaat strijd met HZVV onbevangen aan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Met een gevoel van machteloosheid kijkt Omlandia terug op het voorbije weekend. Vanuit Ten Boerster perspectief was het thuisduel tegen LTC namelijk niet bepaald om over naar huis te schrijven en dat leverde dan ook een nederlaag (0-1) op. Mede door dat resultaat zit Omlandia even in de hoek waar de klappen vallen. Toch maakt de equipe van Robbie Wentink zich weinig zorgen. En dat is prettig wanneer koploper HZVV zaterdag langskomt.

Door: Merijn Slagter

Omlandia kan doorgaans wel terugzien op goede resultaten tegen LTC, maar aan die reeks kwam zaterdag een einde. Vooral de manier waarop baarde langs de kant enigszins zorgen, want Omlandia creëerde nauwelijks kansen tegen de laagvlieger. Als de Assenaren bovendien wat scherper in de afronding waren geweest, had de ploeg uit Ten Boer zelfs genoegen moeten nemen met een royale thuisnederlaag. Doelman Devon Harmsma was dan ook één van de weinige Omlandianen die zaterdag wel een voldoende haalde. De enige treffer van het duel kwam overigens op naam van Johan van Dijk, die een weggewerkte voorzet met uiterste precisie nog tussen de palen kreeg. Uiteindelijk zag ook Robbie Wentink met lede ogen toe dat LTC de volle buit meenam naar Assen. ,,Dit was een erg slechte wedstrijd van onze kant en we hebben vooral tegen onszelf lopen voetballen. Daarnaast zijn er een aantal bepalende spelers die op dit moment niet het verschil kunnen maken voor het team, terwijl dat eerder wel lukte. We maakten vaak verkeerde keuzes tegen een lastig te bespelen tegenstander en konden de bal niet lang in de ploeg houden om kansen te creëren. Daarmee is de nederlaag wel verklaard’’, legt Wentink uit.
Denkproces
Met de nederlaag tegen LTC kijkt Omlandia inmiddels terug op een serie van vier duels die slechts twee punten opleverden. De goede intenties zijn er in de voorbije periode steeds geweest, maar blijkbaar is dat niet voldoende om drie punten te pakken. Het zet Robbie Wentink weliswaar aan het denken, maar vooralsnog maakt hij zich ook geen zorgen. ,,Als trainer zit je continu in een denkproces en zoek je steeds naar verbeteringen, net als de spelers. Je gaat analyseren waardoor je niet of nauwelijks kansen creëert en waar dit begint. Zijn het individuele verkeerde keuzes, is het baltempo te traag of wordt de speler aan de bal niet geholpen. We kunnen als individu eenmaal op dit niveau niet zelf wedstrijden doen beslissen of kantelen, dit gaat altijd samen met teamspel. Hier moeten we bewust mee om gaan’’, vindt Wentink.
Geweldige vorm
Wellicht is het thuisduel met HZVV wel dé gelegenheid om afscheid te nemen met een mindere serie duels. Eenvoudig zal dit echter niet worden, want de titelkandidaat uit Hoogeveen verloor dit seizoen slechts twee duels (van Bedum en Balk) en won haar laatste zes competitieduels. Een speler die Omlandia zeker in de gaten zal moeten houden is goalgetter Frank Strijker die al liefst 23 keer het net vond. Dat hij in een geweldige vorm verkeert, bleek afgelopen zaterdag wel, toen hij de gehele productie voor HZVV tegen BCV (5-3) voor zijn rekening nam. Gezien de huidige vorm van Omlandia en HZVV, staan de Ten Boersters voor een hels karwei. ,,Maar iets kan ook zomaar weer omkeren in het voetbal. Als wij ons eigen niveau kunnen halen, dan weet ik zeker dat we het HZVV erg lastig kunnen maken. Wanneer wij onze bovengrens aantikken hebben we zelfs een goede kans om te winnen. Ik ben altijd vol vertrouwen voor wedstrijden, want ik weet hoeveel kwaliteit we hebben en wat we kunnen laten zien op het veld. We moeten weer met één gedachte het veld betreden en beseffen dat het ‘wij-gevoel’ voor het ‘ik-gevoel’ zal moeten gaan. Dan komt alles goed’’, aldus Wentink.
Omlandia – HZVV begint zaterdag om 14.30 uur aan de Sportlaan in Ten Boer en staat onder leiding van scheidsrechter Bakker. Vooraf zal er bij Omlandia nog even worden stilgestaan bij het trieste overlijden van Erelid Ido Bleeker, die donderdag op 63-jarige leeftijd het leven liet.