Felle strijd in Schildwolde, en weer rust in de tent bij Groninger Boys ?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds dit seizoen doen we op Puurvoetbalonline voorbeschouwingen voor wat betreft de wedstrijden van clubs uit het Ommelander Courant-gebied. Voorbeschouwingen waarbij ik steeds meer het idee kreeg dat Puurvoetbalonline steeds richting andere voetbalsites kroop. Dat laatste is nu net niet wat ik als doelstelling heb want dé voetbalsite die ondertussen al ruim vijf jaar aan de weg timmert moet zich blijven onderscheiden van de concurrentie. Vandaar dat de voorbeschouwingen in, zoals men zo prachtig zegt, in een ander jasje verder gaan en wat er voor zorgt dat er meer tijd overblijft om met andere onderwerpen naar buiten te komen. Reportages over verenigingen, spelers, trainers, bestuursleden, scheidsrechters en alles verder interessant is om mee naar buiten te komen moeten de veelzijdigheid van Puurvoetbalonline richting het amateurvoetbal in de provincie Groningen nog meer laten zien.
                         
SGV-Harkstede is het meest in het oog springende duel in zaterdag 5E. In Schildwolde spelen de nummers twee en drie namelijk tegen elkaar. Een belangrijk duel voor beide teams want er moet gewonnen worden wil men in het spoor van koploper Wagenborger Boys blijven. De koploper speelt zaterdag het uitduel tegen Rood Zwart Baflo wat een ploeg die nog doet in de strijd om de tweede periode. Dan moeten de Bafloërs echter wel winnen en waar dus kansen voor of SGV of Harkstede liggen. In Harkstede werd het eerder in het seizoen een 4-2 overwinning  voor SGV dat met dat resultaat zaterdag ook blij zou zijn. Dat zal echter nog lastig genoeg worden want SGV haalde uit zijn acht thuisduels weliswaar 18 punten. Maar Harkstede is in zijn uitduels een sterke opponent gebleken want in zijn acht uitduels veroverde het zestien punten. Kortom in Schildwolde wordt het een duel tussen een sterke thuisploeg tegen een team dat zich in uitduels de kaas niet van het brood laat eten. SGV-Harkstede: 3.
Op sportpark West End was het zondagmiddag bij Groninger Boys, na het gelijke spel tegen LSC 1890,  circus in de tent. Trainer Pascal Mulder maakte namelijk via zijn facebook-account er melding van dat hij per direct vertrok bij de koploper in zondag 2K. Het bleek echter een storm in een borrelglaasje te zijn want zondag zit Mulder gewoon weer op de bank als Groninger Boys op bezoek gaat bij LAC Frisia 1883. Op sportpark ‘De Magere Weide’ zal het geen eenvoudige klus worden voor de roodhemden want LAC Frisia 1883 verloor van zijn negen thuisduels er maar twee. De boys uit Groningen weten echter wat er moet gebeuren want stadgenoot GRC en v.v. Heerenveen liggen duidelijk op de loer en hopen uiteraard op een misstap van de koploper die er ook gedeeltelijk komt. LAC Frisia 1883-Groninger Boys: 3