Grote belangen op Het Noorden, FC LEO moet nog even scherp blijven.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds dit seizoen doen we op Puurvoetbalonline voorbeschouwingen voor wat betreft de wedstrijden van clubs uit het Ommelander Courant-gebied. Voorbeschouwingen waarbij ik steeds meer het idee kreeg dat Puurvoetbalonline steeds richting andere voetbalsites kroop. Dat laatste is nu net niet wat ik als doelstelling heb want dé voetbalsite die ondertussen al ruim vijf jaar aan de weg timmert moet zich blijven onderscheiden van de concurrentie. Vandaar dat de voorbeschouwingen in, zoals men zo prachtig zegt, in een ander jasje verder gaan en wat er voor zorgt dat er meer tijd overblijft om met andere onderwerpen naar buiten te komen. Reportages over verenigingen, spelers, trainers, bestuursleden, scheidsrechters en alles verder interessant is om mee naar buiten te komen moeten de veelzijdigheid van Puurvoetbalonline richting het amateurvoetbal in de provincie Groningen nog meer laten zien.

                                      
De wedstrijd waar het zaterdagmiddag in Groningen allemaal om draait is het duel in 3C tussen koploper NEC Delfzijl en nummer twee VV Groningen. Een duel met grote belangen voor beide teams want voor zowel de thuisploeg als de gasten telt er maar een resultaat en dat is de winst. Want puntverlies betekent dat er een grote kans bestaat dat Appingedam, dat zaterdag Helpman op bezoek krijgt, zich nog nadrukkelijker kan gaan melden in de strijd om het kampioenschap. Daarnaast is Marum ook nog niet van het toneel verdwenen al hebben de Marumers met de streekderby tegen Grijpskerk op het programma geen gemakkelijk duel in het verschiet. VV Groningen zal zaterdag licht favoriet zijn omdat de formatie van Gert Haak na de winter al zijn duels nog heeft weten te winnen. Ook NEC Delfzijl presteert na de winter prima maar moest toch een nederlaag tegen Marum en een gelijkspel tegen Noordwolde incasseren. NEC Delfzijl-VV Groningen: 1.


FC LEO-VCR is het duel waarin FC LEO weer een stap richting het kampioenschap kan zetten. De Leensters gaan nog steeds als de bekende brandweer en het is al bijna niet meer de vraag of FC LEO kampioen wordt maar meer wanneer dat gaat gebeuren. De formatie van trainer Klaas van der Ploeg werkt in april in totaal zes duels af en waar er vier van op vreemd terrein worden afgewerkt. De kans dat de oranjehemden in een uitduel kampioen worden mag dus als groot worden beschouwd. Zaterdag wacht met VCR een tegenstander waar uit met 4-5 van werd gewonnen. Dat betekent dat de thuisclub zaterdag volle bak moet voor de drie punten want wie wil er nu niet voor een stuntje zorgen tegen de koploper. FC LEO heeft in Klaas van der Ploeg echter een trainer die weet hoe de hazen lopen in de voetbalwereld en de Winsumer zal er ongetwijfeld voor zorgen dat zijn team zaterdagmiddag scherp aan de aftrap staat. FC LEO-VCR: 1