Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel 4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

noordpers20gebouw20entre64302

Het pand van NoordPers BV waar ook de redactie van de Ommelander Courant gevestigd is

Nu ben ik met heel veel dingen rustig van het weggooien maar de Ommelander Couranten die door de bus glijden treffen dat lot niet. Bij het zoeken naar iets wat ik even nodig had voor wat betrof een verslag kwam ik ook de voetbalbijlage die voor aanvang van het seizoen 2009-2010 gemaakt was tegen. Ik besloot de deze nog eens te lezen maar nu met de wetenschap hoe het er in de diverse competities aan toe was gegaan. Pagina 15 was, naast de advertenties, voor Willem Pettinga. De trainer uit Mensingeweer vertelde dat hij zijn trainingsvormen iets had aangepast om conditioneel en fysiek goed tegen de Friese ploegen gewapend te zijn. Dat zag Willem Pettinga als het grootste probleem die het voetballend wel zou kunnen bolwerken maar fysiek steviger in elkaar moest zitten. De voorspelling van de aan zijn derde seizoen in het carnavalsdorp beginnende trainer had volkomen gelijk met zijn conclusie. Kloosterburen ging in de eerste wedstrijd, thuis tegen Niekerk, al onderuit en wat volgde was een seizoen van kommer en kwel. Een blessurelijst die bijna groter was dan die van een club die in het betaalde voetbal speelt dwong de sympathieke Willem Pettinga tot het iedere week weer tot het bijelkaar schrapen van een elftal, dat de wei in kon. Zelfs clubicoon Ron Bolt kwam nog terug in het eerste elftal. De spits scoorde nog twee keer voor de hoofdmacht maar stond ook enkele duels onder de lat geposteerd. Maar een teleurstellend seizoen waar Pettinga bij de start nog hoopte op een rol van betekenis die er echter niet inzat. Voor Noordpool zou het een overbruggingsjaar worden doordat vier spelers, Sander Smit en Reinout Geuze( Hunsingo), Christiaan Eleveld (Viboa) en Jurgen Dijkema( gestopt) uit de selectie verdwenen. Voor de van Corenos over gekomen trainer Auke Doornbosch dus een zaak om van de selectie aangevuld met enkele oudgedienden en talentvolle A-junioren een goed team te smeden. De oefenmeester had er zin in maar baalde uiteraard wel van het kwaliteit verlies binnen de selectie. Maar Noordpool presteerde voor de winterstop uitstekend en vond zich terug in de top drie met alle kans op promotie naar de vierde klasse. Na de winter kwam de klad er in en Noordpool moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats. In de nacompetitie ging het helemaal fout en bleven de Uithuizers in de vijfde klasse. Auke Doornbosch vertrok naar de Lauwers en enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat Noordpool de overstap maakt, wat het prestatievoetbal betreft, naar de zaterdag. Wat een overbruggingsjaar moest worden werd echter een seizoen waarin er voorlopig, en waarschijnlijk voor altijd,  prestatievoetbal op de zondag bij Noordpool werd gespeeld.