Hunsingo gaat klimmen, In Bedum spelen ze gelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds dit seizoen doen we op Puurvoetbalonline voorbeschouwingen voor wat betreft de wedstrijden van clubs uit het Ommelander Courant-gebied. Voorbeschouwingen waarbij ik steeds meer het idee kreeg dat Puurvoetbalonline steeds richting andere voetbalsites kroop. Dat laatste is nu net niet wat ik als doelstelling heb want dé voetbalsite die ondertussen al ruim vijf jaar aan de weg timmert moet zich blijven onderscheiden van de concurrentie. Vandaar dat de voorbeschouwingen in, zoals men zo prachtig zegt, in een ander jasje verder gaan en wat er voor zorgt dat er meer tijd overblijft om met andere onderwerpen naar buiten te komen. Reportages over verenigingen, spelers, trainers, bestuursleden, scheidsrechters en alles verder interessant is om mee naar buiten te komen moeten de veelzijdigheid van Puurvoetbalonline richting het amateurvoetbal in de provincie Groningen nog meer laten zien.
Vandaar dat de voorbeschouwingen als de ‘elf van Puurvoetbalonline ‘ ‘terugkomen waarbij het gebeuren dat er aan iemand uit de voetbalwereld gevraagd wordt om elf duels van een 1,2 of 3 te voorzien. De elf zullen vanaf nu ook willekeurig gekozen worden uit alle competities waar clubs uit de provincie Groningen bij zijn betrokken en waarbij er maximaal een duel per competitie uitgelicht gaat worden.
                                  
Hunsingo doet morgen prima zaken als het van nummer vier Wildervank weet te winnen. De Winsumers komen dan niet alleen nog steviger in de subtop terecht maar doen ook in de derde periode goede zaken. Dat laatste is iets wat Henry Kramer zijn ploeg enkele weken geleden vertelde toen er tegen Zuidlaarderveen aangetreden moest worden. Veilig spelen en daarna naar boven kijken was datgene wat de Hunsingo-trainer als een mooi scenario zag. Uiteraard is de weg nog lang maar gezien de vorm van de roodhemden, die in zijn laatste vier duels tien punten bijeen voetbalde, zou een zege voor de thuisploeg gewoon kunnen. Wildervank speelt na de winter wat wisselvallig waar dus kansen voor Hunsingo liggen. Hunsingo-Wildervank: 1.
                   

SV Bedum-Eenrum is de streekderby waarin beide teams de punten goed kunnen gebruiken. De Bedumers in een poging om te proberen nog twee ploegen onder zich te houden en de Eenrumers om zich definitief in veiligheid te spelen. Hoe de wedstrijd gaat verlopen, zal voornamelijk afhangen van welke hulptroepen Dick Visser tot zijn beschikking heeft. Voor de Bedum-trainer is het iedere keer weer puzzelen wat de opstelling betreft. Eenrum-trainer Ronald Bouwman kent dat soort problemen niet maar ook Bouwman kan bijna nooit over zijn sterkste formatie beschikken. Dat is zondagmiddag niet anders. In Eenrum werd het eerder in het seizoen een 4- 4 gelijkspel. Of dat morgen de uitslag wordt denk ik niet maar SV Bedum-Eenrum krijgt wel een 3