Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

noordpers20gebouw20entre64302

Het gebouw van NoordPers BV waar ook de redactie van de Ommelander Courant in gevestigd is

Nu ben ik met heel veel dingen rustig van het weggooien maar de Ommelander Couranten die door de bus glijden treffen dat lot niet. Bij het zoeken naar iets wat ik even nodig had voor wat betrof een verslag kwam ik ook de voetbalbijlage die voor aanvang van het seizoen 2009-2010 gemaakt was tegen. Ik besloot de deze nog eens te lezen maar nu met de wetenschap hoe het er in de diverse competities aan toe was gegaan.Op pagina dertien van de bijlage kwam ook trainer Jaap Danhof aan het woord die een leuk maar onzeker seizoen verwachtte voor Loppersum. De Lopsters zagen er enkele spelers bij komen zoals doelman Peter Paul Datema die overkwam van Poolster en de van langdurig blessureleed herstelde Martijn Pilon. Maar met vijf onbekende ploegen in de competitie wilde, hoewel het bekertoernooi daar alle aanleiding toe gaf met drie overwinningen,  de in Loppersum woonachtige Jaap Danhof niet al te hoog van de toren blazen en was dan ook gematigd positief wat de competitie betrof. Maar de oefenmeester zal zich deze zomer op zijn vakantieadres in Kroatië nog weleens in de arm geknepen hebben want na een seizoen van pieken en dalen vind hij zich door het winnen van de derde periode en het winnend afsluiten van de nacompetitie terug in de tweede klasse. Een prestatie waar het vlak na de winterstop absoluut niet naar uitzag toen Loppersum nog in de onderste regionen van de derde klasse vertoefde. Door een ijzersterke tweede helft van het seizoen ging het lopen bij de Lopsters met promotie naar de tweede klasse als resultaat. Op pagina 14 vertelde Willem Kluin dat hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begon bij Warffum en was dan ook zeer ambitieus. Kluin hoopte met Warffum bij de bovenste drie mee te kunnen draaien maar een must was dit in eerste instantie niet. Dat de groep uitstraalde dat het graag voor het vlaggenschip van de Warfummers wilde spelen was zijn eerste taak. Maar al snel draaide Warffum bovenin mee maar had de pech dat het vooral tegen laag geklasseerde ploegen uit Friesland onnodig punten verloor. Daardoor bleef Warffum vijfde klasser maar krijgt het daar wedstrijden tegen buurtgenoten Eenrum en Kloosterburen voor terug wat op zich niet verkeerd is natuurlijk.