Zaalvrouwen Drachtster Boys blijven koploper na krappe winst

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Prietpraat

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in Heerhugowaard tegen promovendus Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Reiger Boys dat op de 7e plaats staat, liet zien een aanwinst te zijn voor de eredivisie. Het speelde goed voetbal en heeft de zaken organisatorisch prima voor elkaar.
Drachtster Boys begon goed aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Jessie Prijs, zij kon een voorzet van Brenda Eefting net niet binnen lopen doordat keepster Jesca Willemsen er goed tussen zat. In de 4e minuut was het wel raak. Vanuit een intrap werd de bal hard in het dak van het doel geschoten door Anita Vellema op aangeven van Jessie Prijs; 0-1. Twee minuten later was het opnieuw raak. Jessie Prijs schoot de bal vanuit een 1:2 met Lotte Donath goed binnen; 0-2. Esther van Toledo kende geen geluk bij haar schoten. Tot tweemaal toe stonden de palen een grotere voorsprong in de weg. Reiger Boys kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd. Balverlies en matig omschakelen aan Drachtster Boys kant zorgde ervoor dat Rona Mosterd kon opkomen en de aansluitingstreffer kon scoren; 1-2. Esther van Toledo schoot een vrije trap op de rand van de cirkel in de muur en aan de andere kant raakte Reiger Boys de paal. Opnieuw leidde balverlies en te laat omschakelen van Drachtster Boys een tegentreffer in. Dit maalt strafte Paola Smidt het af; 2-2. Drachtster Boys kwam meer onder druk te staan. Vlak voor rust maakte Teuny Bosma een overtreding in de cirkel waardoor de bal op de stip ging. Demi Wustenhoff miste in eerste instantie omdat Teuny Bosma redding bracht. In de rebound wist ze Bosma wel te passeren 3-2. Een minuut later was het alweer gelijk. Jessie Prijs draaide goed bij haar tegenstander weg en scoorde beheerst; 3-3. In de laatste minuut van de eerste helft was het toch Reiger Boys dat de voorsprong pakte. Demi Wustenhoff kreeg te veel ruimte van de Drachtster verdediging en scoorde met een hard en zuiver schot; 4-3.

In de tweede helft trapte Reiger Boys af en het was direct gevaarlijk; de bal belandde op de paal. Even later was het Esther van Toledo die de bal in de voeten kreeg van een verdediger van Reiger Boys en niet aarzelde. Ze schoot de bal hard in de bovenhoek; 4-4. Marieke van Toledo mikte even later op de buitenkant van de paal nadat zus Esther de bal goed afrolde. In de 8e minuut na rust speelde Jessie Prijs de doorgelopen Sylvia van der Geest met een goede pass door het midden aan en zij scoorde vervolgens beheerst; 4-5. Balverlies van Drachtster Boys zorgde er ook in de tweede helft voor dat Reiger Boys gevaarlijk kon worden. Dit maal zorgde Teuny Bosma met twee goede reddingen ervoor dat Demi Wustenhoff haar derde van de avond kon maken. Halverwege de tweede helft zetten Brenda Eefting en Jessie Prijs goed druk op de verdediging van Reiger Boys. Dit resulteerde in balbezit voor Prijs. Zij was niet zelfzuchtig en gaf de bal vlak voor keepster Willemsen af op Eefting en die scoorde; 4-6. Dat een marge van twee doelpunten geen garantie voor de overwinning was, bleek ook nu weer. Twee minuten later maakte Rona Mosterd de aansluitingstreffer doordat ze naar binnen kwam en goed inschoot; 5-6. Met nog 5.10 op de klok greep trainer Jordy van Eekelen naar een time-out voor een laatste offensief. Dit mocht niet meer baten. Brenda Eefting kreeg nog een grote kans. Oog in oog met keepster Willemsen wist zij niet te scoren. Toch wist Drachtster Boys de punten mee naar Drachten te nemen.

Door deze overwinning blijft Drachtster Boys, dat al veilig was voor de play-offs, koploper in de eredivisie. Op vrijdag 10 april speelt het de laatste wedstrijd in Amsterdam tegen Zuidoost United.

Reiger Boys VR1 – Drachtster Boys VR1: ·5-6

Selectie Drachtster Boys: ·Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting, Sanne Bijlstra.