Eerste uitzege Warffum, Kloosterburen zware dobber in Hoogezand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor het komende weekend staan er wedstrijden op het programma die eerder dit jaar werden afgelast. Dat betekent op de zaterdag en zondag niet alle teams in actie zullen komen. Dat zorgt er voor dat Puurvoetbalonline ook deze week met de voorspellingen zal komen en die we op verzoek van enkele trouwe volgers zullen beëindigen met een 1, 2 of 3 achter de duels.

Warffum gaat zondag op bezoek bij laagvlieger Farmsum dat vorig weekend door Kloosterburen op een ruime 7-0 nederlaag werd getrakteerd. De Warffumers wonnen thuis met 3-1 van Harkstede zodat de geelhemden voor het duel van zondag favoriet zijn. Zes keer speelde Farmsum dit seizoen een thuisduel waar er drie van werden gewonnen en drie verloren. De Warffumers speelden tot nu toe acht keer uit en wisten daar twee schamele puntjes aan over te houden. Dat is iets wat Warffum-trainer Simon Bos graag anders wil zien maar wat mede komt doordat de Warffumers in uitwedstrijden niet in hun sterkste formatie kunnen starten. Voor Warffum is daarom te hopen dat de zege op Harkstede wat meer vertrouwen heeft gegeven. Mocht dat zo zijn dan moet het mogelijk zijn om met de eerste uitzege van het seizoen huiswaarts te keren. Farmsum-Warffum: 2.

Kloosterburen gaat voor de tweede achtereenvolgende week op verplaatsing zoals onze Zuiderburen zo mooi zeggen. Op sportpark de Kalckwijk zal Kwiek de opponent zijn waar de withemden het tegen opnemen. Met Kwiek is direct een van de directe concurrenten voor een plaats in de nacompetitie. SVZ wordt door velen gezien als de toekomstige kampioen zodat de tweede plaats op de ranglijst heel belangrijk wordt. Mocht SVZ de tweede periode ook winnen dan wordt de tweede in de tweede periode als winnaar gezien. De formatie van Willem Pettinga moet dus minimaal op een tweede plaats in de competitie eindigen, de tweede periode te winnen of achter SVZ tweede in de laatste periode worden. Wat dat betreft strijdt Kloosterburen nog op meerdere fronten mee maar wat ook op Kwiek van toepassing is. De geelhemden uit Hoogezand staan een punt achter Kloosterburen maar hebben wel twee duels meer gespeeld. Een nederlaag tegen Kloosterburen zou betekenen dat de achterstand vervelend genoemd kan worden hoewel de withemden met nog twee duels tegen Blauw Geel’15 en uitduels tegen FVV en SVZ nog een paar stevige klussen te klaren heeft. Waar soms te beluisteren valt dat de ploeg van Willem Pettinga in uitduels wat moeilijk punten pakt blijkt dat in de praktijk wel mee te vallen. Met de cijfers negen gespeeld 18 punten kun je thuiskomen en veel teams zouden daar jaloers op zijn. Kwiek daarentegen is in thuisduels een puntenpakker want van de 33 punten behaalde Kwiek er 19 in een uitduel.  Daarom voor Kwiek-Kloosterburen een 3