Omlandia heeft wat recht te zetten tegen PKC ‘83

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Hoewel Omlandia zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen de Broekster Boys, spraken de gezichten bij de Omlandianen na afloop boekdelen. Er heerste een stemming alsof er zojuist een wedstrijd was verloren, al voelde dat ook zo nadat er een 2-0 voorsprong was weggegeven. Zaterdag is er meteen weer kans om de nare smaak van het onnodige puntenverlies weg te spoelen. Dan is PKC ’83 gastheer van de ploeg uit Ten Boer.

Door: Merijn Slagter

Na een uur spelen leek er voor Omlandia geen vuiltje aan de lucht tegen Broekster Boys. Vlak voor rust had Dennis Loer Omlandia met zijn zevende competitietreffer op 1-0 gezet en na 59 minuten betekende een rake strafschop van Jeroen Haan de 2-0 voor Omlandia. Gezien de vorm waarin Omlandia momenteel verkeert, zou men zeggen dat dit niet meer uit handen gegeven zou worden. Er was echter buiten de veerkracht van Broekster Boys gerekend. Amper twee minuten na de 2-0 brachten de Damwâldsters met eveneens een rake penalty de spanning terug tot 2-1 en tien minuten voor tijd zorgde een vreemde Friese treffer (een doelpoging leek achter te gaan, bleef door de wind voor het doel hangen, werd opnieuw voorgezet en binnengewerkt) voor de gelijkmaker. En aan de stand kwam – in tegenstelling tot het heenduel, toen Omlandia in blessuretijd nog de 2-3 aantekende – geen verandering meer. Daardoor voelde Omlandia zich de grote verliezer van de middag. ,,Er was een uur lang niets aan de hand. We hadden de wedstrijd volledig onder controle en verwacht werd dat we de score konden uitbouwen. Toen zij echter een – terechte - penalty kregen, ontstond er bij hun meer drive, vertrouwen en het gevoel dat er iets moest gebeuren om de wedstrijd te doen kantelen. Wij kwamen niet meer in ons spel en maakten verkeerde keuzes en hebben zo een 2-0 voorsprong weggegeven. Dat zou met onze ervaring en kwaliteit niet mogen gebeuren’’, verklaarde Robbie Wentink na afloop somber.
Vertekend beeld
De spanning in de Eerste Klasse E wordt steeds groter. Dat de degradatiekandidaten VIBOA en VEV ’67 respectievelijk 14 en 18 duels hebben gespeeld, geeft echter nog wel een vertekend beeld en dat geldt ook voor de brede middenmoot. De verwachting was niettemin wel dat de gaten hier vanzelf groter zouden worden, maar iedereen houdt elkaar vrij goed bij. Het definitieve lot van de meeste ploegen is ook op dit moment allerminst onzeker en de meeste beslissingen zullen naar waarschijnlijkheid pas op de laatste speeldag plaatsvinden. Omlandia hoopt stiekem nog aanspraak te mogen maken op een (vervangende) periodetitel voor promotie, maar blijft ook op haar hoede voor alles wat zich in de middenmoot afspeelt. Dat is ook wel nodig, want in verliespunten staat de komende tegenstander van Omlandia, PKC ’83, slechts een puntje achter Omlandia. Om de voorsprong op de achtervolgers te behouden zal Omlandia tegen de bespelers van Sportpark De Kring met niets minder genoegen nemen dan de winst, maar juist dat is een heikel puntje bij de Ten Boersters. In de rijke historie tussen beide clubs wist Omlandia namelijk nog nooit te winnen van PKC ’83. Eerder dit seizoen verloor Omlandia kansloos met 1-4 in eigen huis. Door twee vroege goals van Ifeay Gorissen stond het al gauw 0-2, waarna ook Erdem Yeni en Danny Harms een duit in het zakje deden. Een benutte penalty van Jeroen Haan zorgde tussendoor voor een draaglijkere tussenstand, maar toen Haan nog een keer mocht aanleggen van elf meter, trof hij de binnenkant van de paal.
Tenietgedaan
Opvallend is dat PKC ’83, ondanks de kwaliteit die de selectie van scheidend trainer Bennie de Jong herbergt, niet lang een goede serie duels wist neer te zetten. Zo werden drie opeenvolgde zeges in november tenietgedaan met een zware nederlaag tegen Oranje Nassau (0-5) en speelden de ‘kampbewoners’ ook al tweemaal gelijk tegen laagvlieger VEV ’67. Desondanks weet Omlandia maar al te goed waar de kracht van PKC ’83 ligt, geeft ook Robbie Wentink aan: ,,we zullen ze gewoon bestrijden op dezelfde manier waarop we de laatste wedstrijden bezig zijn, nog altijd gesteund door een flinke dosis vertrouwen. PKC ‘83 is een onberekenbare ploeg en de wedstrijd van zaterdag is dan ook niet te voorspellen. We weten echter wel wat de kwaliteiten van ze zijn en waar we ze pijn kunnen doen. Het is aan ons om dat in de wedstrijd te laten zien.’’ Omlandia zal dit naar verwachting met dezelfde elf spelers gaan doen die ook tegen Broekster Boys aan de aftrap stonden. ,,Er zijn nog twee spelers aan het terugkomen van een blessure, namelijk Bert Zwart en Iven Nienhuis. Bert zal met een beetje geluk volgende week weer kunnen aansluiten bij de groep en van Iven hopen we dit seizoen aan het slot nog een paar wedstrijden te kunnen genieten. René Hovenkamp is ook weer hersteld van zijn blessure en zal kunnen starten tegen PKC ’83. De rest van de selectie is fit’’, aldus Wentink.
PKC ’83 – Omlandia start morgen om 14.30 uur op Sportpark De Kring. De arbiter van dienst luistert naar de naam Werkhoven.