Remise voor Omlandia en SV Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor het komende weekend staan er wedstrijden op het programma die eerder dit jaar werden afgelast. Dat betekent op de zaterdag en zondag niet alle teams in actie zullen komen. Dat zorgt er voor dat Puurvoetbalonline ook deze week met de voorspellingen zal komen en die we op verzoek van enkele trouwe volgers zullen beëindigen met een 1, 2 of 3 achter de duels.

Een team dat wel in actie komt is Omlandia. De Ten Boersters gaan op bezoek bij PKC’83 uit Groningen. Zaterdag werd er thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Broekster Boys. We mogen, omdat PKC thuis met 2-0 van DZOH won, er vanuit gaan dat er voor beide teams een cruciaal duel op het programma staat. Weten de gastheren de punten in eigen huis te houden dan nadert het Omlandia tot op een punt met de toevoeging dat het een duel minder heeft gespeeld dan de ploeg van Robbie Wentink. Tevens is dit een duel uit de tweede periode waar beide teams nog een rol in kunnen spelen. Bijzonder is verder dat PKC ’83 aan zijn zes thuisduels tien punten overhield en Omlandia in zijn tot nu toe acht gespeelde uitwedstrijden elf van zijn dertig punten veroverde. Dat betekent dat de PKC thuis acht punten liet liggen en Omlandia in totaal dertien punten in zijn uitduels verloor. Dat zorgt voor dat PKC’83-Omlandia een 3 krijgt.
SV Bedum kan weer wat opgeluchter ademhalen. De Bedumers wonnen zaterdag thuis met 4- 1 van VEV’67 zodat het wat afstand nam van de onderste regionen. Dat betekent overigens niet dat het gevaar geweken is want het verschil met nummer elf LTC bedraagt nog maar zes punten. De nummers elf en twaalf spelen in 1 E nacompetitie dus moet er nog wel wat gebeuren in Bedum waar men zaterdag op bezoek gaat bij Oranje Nassau. Als je enkele insiders mag geloven is ON een ploeg waar de Bedumers het in uitduels altijd lastig tegen hebben. Van zijn zeven uitduels won SV Bedum er twee wat betekent dat de boys van René Wollerich buiten de deur geen puntenpakkers zijn. Tegenover dat feit staat echter dat ON thuis geen onneembare vesting is als we de statistieken er even bij pakken. Van zijn acht op Coendersborg gespeelde wedstrijd wonnen de oranjehemden er vier. Speelden 2x gelijk en verloren 2x. Daar liggen dus de kansen voor de kansen in het duel Oranje Nassau-SV Bedum waar ik een 3 achter zet.