Grote Markt in Groningen start route naar WK

Geschreven door Niels Bouman op . Geplaatst in Prietpraat

Op de Grote Markt in Groningen vindt vrijdag 13 maart de kick-off plaats van de Dutch Street Cup 2015 regio Noord. Aan deze straatvoetbalcompetitie nemen ruim veertig teams deel die bestaan uit mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Wethouder (sport) Paul de Rook, Directeur FC Groningen Hans Nijland, Sociaal Domein gemeente Groningen Rob Bakker en Stichting van de Straat-directrice Ingrid Bousema en Niels van der Weerd Eventsbureau verzorgen de aftrap van het straatvoetbaltoernooi.Dutch Street Cup, straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen
De Dutch Street Cup wordt in Groningen sinds 2011 georganiseerd door Eventsbureau en de Stichting van de Straat. Met het sportprogramma worden mensen uit de maatschappelijke opvang door middel van sport betrokken bij de sportvereniging. De ruim vijfhonderd deelnemers worden zowel op sportief als op maatschappelijk gebied intensief begeleid.
Kick off regio Noord op Grote Markt in Groningen 13 maart De Dutch Street Cup bestaat uit twee landelijke regio’s. Maastricht was zaterdag 7 maart gastheer van de aftrap in regio Zuid. Vrijdag 13 maart is de Grote Markt in Groningen het toneel van de Noordelijke kick off. Het evenement in Groningen wordt georganiseerd door Eventsbureau i.s.m. Stichting van de Straat en samenwerkingspartners van Stichting Life Goals in regio Noord. Aan de kick off verschijnen liefst zestien teams vanuit het hele land.
Achttien toernooien door het hele land De kick-off in Groningen betekent het begin van een bijzonder jaar. De Dutch Street Cup bestaat in 2015 uit achttien ronden, die ieder weekend tussen maart en september plaatsvinden in het centrum van een Nederlandse stad. Met de start op de Markt in Maastricht en de Grote Markt in Groningen volgen toernooien in onder andere Utrecht (Neude), Schouwburgplein in Rotterdam en de Beestenmarkt in Leiden. De karavaan strijkt tot slot neer op het Museumplein in Amsterdam, waar de landelijke finale gespeeld wordt op 11 september 2015. 
Bondscoach selecteert nationale selectie voor Homeless World Cup Stichting Life Goals is erin geslaagd om de Homeless World Cup 2015 naar Amsterdam te halen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Dutch Street Cup worden er twee bondscoaches aangesteld die spelers gaan selecteren voor de nationale selectie. Voorgaande jaren nam het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup deel aan de Homeless World Cup. Dat gaat in 2015 dus veranderen. Alle deelnemers van de Dutch Street Cup maken kans op een plaats in de selectie. Voor de technische staf staat niet alleen de sportkwaliteit van de deelnemers centraal: de bondscoaches houden ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers.
Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot 19 september 2015 op het Museumplein. Verdeeld over ruim veertig landen, krijgen negenhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Life Goals in samenwerking met het Leger des Heils, gemeente Amsterdam en SportsGen sportmarketing. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.