Stedum3 in het nieuw door Zorgbuurderij De Heemden

Geschreven door Arend Koenes op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag werd het derde elftal van Stedum in het nieuw gestoken door Zorgbuurderij ‘de Heemen’
image 2015 03 09
Pieter Berend Slager (speler staand 5e van rechts) en Margreet Wiersema (geheel rechts op de foto) zijn beiden geboren Stedumers en steunen de vv Stedum van harte. Het bruisend geel/zwart hart van Stedum, met een leuke samenwerkende jeugdafdeling SJO STEO en een plek in het dorp voor veel (sport)plezier en ontmoeting voor jong en oud.
Zij sponsoren vv Stedum 3 met hun bedrijf de Heemen, een Boerderij en Zorgbuurderij waar zij dagelijks BOEREN, ZORGEN en BUURTEN, een unieke plek waar natuur, ontmoeting en zorg hand in hand gaan. Zorgbuurderij de Heemen is gehuisvest in een sfeervolle landelijke woning, nauw verbonden en gelegen op het terrein van de monumentale Boerderij de Heemen. De Zorgbuurderij maakt gebruik van de kracht van de lokale gemeenschap, door lokaal veel samen te werken op het gebied van natuur, sociale initiatieven, welzijn, onderwijs en zorg. Door deze unieke combinatie zijn de Boerderij en De Heemen in staat om een plek met meerwaarde voor deel Heemers te bieden. De meerwaarde zit in persoonlijke betrokkenheid van de zorgboer en boerin, maar ook in de sociale contacten vanuit de lokale gemeenschap. Het is een open en sociale plek waar flexibiliteit voorop staat en er vele mogelijkheden zijn om te voldoen aan iedere specifieke hulpvraag.
De Zorgbuurderij is een plek waar jong volwassenen, ouderen en kinderen in dagbesteding en naschoolse zorg op een veilige laagdrempelige plek zich kunnen ontwikkelen en groeien en een scala aan mogelijkheden hebben op terrein van agrarische werkzaamheden, groenonderhoud, creativiteit, dierverzorging, toerisme, verkoop en huishoudelijke werkzaamheden Met de Boerderij en Zorgbuurderij dragen Pieter Berend en Margreet Slager bij aan een duurzame samenleving waarin oog is voor zowel mens, dier en natuur en waarin de Heemen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden neemt en zich ontwikkeld tot sociale onderneming. Zorgbuurderij de Heemen, natuurlijk… een hele zorg minder! Voor meer informatie: www.deheemen.nl