Voorbeschouwing derde klasse B zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

         

Terwijl een groot gedeelte van Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

Terwijl een groot gedeelte van Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betref

 

      zuidhorn1       Tolbert

  Zuidhorn en Tolbert zijn de twee verenigingen die in de derde klasse B zondag uitkomen

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille" periode de diverse competities onder de loep nemen zoals nu de derde klasse D van het zaterdagvoetbal. Zuidhorn en Tolbert konden niet meer in 3C geplaatst worden omdat er maar veertien ploegen in een poule psten qua schema.Gezien de geografische ligging van beide verenigingen wat Drenthe en Friesland betreft kunnen ze daar eigenlijk wel mee leven in beide dorpen is mijn gevoel. Of je nu even naar Norg moet voor een uitduel of uit Tolbert naar Muntendam moet reizen, maakt nogal wat verschil. Zuidhorn zal het misschien niet veel uitmaken want de promovendus is blij dat het na de degradatie in het seizoen 2008-2009 nu weer terug is op het niveau waar het graag op wil acteren. Tolbert zal ook het gezicht op de toekomst richten na het dramatisch begin van het seizoen 2009-2010. Beide verenigingen doen dat met een nieuwe oefenmeester voor de groep namelijk bij Tolbert Dick Scholtens en Jan ten Brinke zal Zuidhorn begeleiden bij het hernieuwde optreden in de derde klasse.