Voorbeschouwing derde klasse D zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl een groot gedeelte van  Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

Terwijl een groot gedeelte van Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

gorecht1

v.v. Gorecht de enige ploeg uit Groningen in drie D

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille" periode de diverse competities onder de loep nemen zoals nu de derde klasse D van het zaterdagvoetbal. Er kan veel gezegd worden over de KNVB maar voorspelbaar wat de verschillende competitie-indelingen betreft zijn ze niet. Kwamen we in zaterdag 3C tot de conclusie dat ONR uit Roden de vreemde eend in de bijt was in een verder volledig Groninger poule in de derde klasse D is het precies andersom. Het Gorecht van Marco IJzer treft namelijk  alleen maar Drentse verenigingen wat de competitie 2010-2011 betreft. Nu kan het zijn dat of Gorecht of ONR een bepaald verzoek heeft ingediend bij de bond want anders is het onverklaarbaar dat deze indeling uit de hoge hoed van de competitieleider wat district Noord is getoverd. Maar Gorecht gaat dus op de Drentse tour en zal een oude bekende tegenkomen namelijk Borger. Verder valt er weinig te vertellen over deze poule die zich dus voornamelijk in het land van Bartje af zal spelen.