Een twee in Engelbert en drietjes in Niebert en Wijster

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams in het amateurvoetbal gaat zaterdag en zondag het echte werk weer beginnen. Dan wordt er begonnen aan een tweede helft van het seizoen waarin de prijzen, kampioenschappen en nacompetitie voor promotie, verdeeld gaan worden. Maar naast prijzen zijn er ook andere plaatsen te verdelen en dat zijn die van rechtstreeks degraderen of een plaats in de nacompetitie richting. Puurvoetbalonline zal daarom vanaf nu de diverse competities weer gaan belichten. Belichten in de vorm van ‘voorspellingen’ waar verder geen conclusies aan verbonden mogen worden hoewel het woord ‘matchfixing’ sinds dit weekend als een orkaan  door voetballand wonderland trekt.
Voor Bedum-zondag wordt het zaak om punten te gaan pakken. De ploeg van trainer Dick Visser is namelijk de rode lantaarndrager in 4C en wil die positie graag verlaten. De Bedumers staan op dit moment zes punten achter Meeden en zeven achter op Haren en moeten een van deze twee ploegen onder zich houden om niet rechtstreeks te degraderen. De tegenstander van zondag, Engelbert, staat op de veilige tiende plaats omdat de ploeg van trainer Gert Jan van Dijken een beter doelsaldo heeft dan Haren. Als Bedum daarom wat wil moeten de drie punten zondag mee huiswaarts genomen  worden. In Bedum werd op 14 september met 1-0 gewonnen van de groen-witten uit Engelbert en gezien de 'drive' bij de Bedumers verwacht ik daarom ook voor zondag een '2'.

Op 14 september won Eenrum thuis met 7-1 van SVMH uit Niebert. Een uitslag die als een complete off day van de withemden mocht worden gezien. De ploeg van Patrick van Nimwegen kreeg namelijk in zijn twaalf duels in totaal maar 21 goals tegen wat betekende dat een derde gedeelte daarvan door de Eenrumers werd gescoord. Of dat zondag ook gaat lukken is nog maar de vraag hoewel een slechte generale vaak wel voor een prima uitvoering zorgt. De Eenrumers verloren namelijk zondag met 4-1 van vijfdeklasser Groen Geel. Maar prestaties uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst zodat alles zondag openligt in Niebert waar het ik voor het duel SVMH-Eenrum een '3' noteer.

Het Nieuw Roden van trainer Jur Smit gaat zondag op bezoek in Wijster. In Wijster wordt het voor de blauwhemden zaak om een driepunter te scoren om zodoende in de subtop mee te blijven doen. Voor de winterstop waren Nieuw Roden en uitwedstrijden geen vrienden van elkaar want van zijn zes uitduels verloor de ploeg van Jur Smit er vijf. Dat zal na de winterstop dus ander moeten maar voor zondag denk ik toch dat de punten in Wijster gedeeld gaan worden.